Nampaknya pengaruh game PUBG bukan saja menggila di negara kita, malah fenomena ini juga dilihat mempengaruhi para remaja di seluruh dunia.

Menurut laporan portal berita India Today, seorang kanak-kanak berusia 11 tahun telah menulis surat kepada Kerajaan India supaya permainan PlayerUnknow’s Battelground Mobile (PUBG Mobile) diharamkan.

Kanak-Kanak Tulis Surat Rayu Kerajaan Haramkan PUBG Mobile, Ini Reaksi Lucu Netizen

Kanak-kanak yang dikenali sebagai Ahad, menulis surat empat muka yang dihantar minggu lalu untuk memohon kerajaan negaranya mengharamkan permainan yang dikatakan mempromosi keganasan dan buli siber.

IKLAN

Surat tersebut khabarnya dihantar kepada tujuh individu termasuk Menteri Pendidikan dan Menteri Elektronik dan IT.

Namun begitu, surat yang dihantar itu tidak mendapat maklum balas walaupun mendapat perhatian daripada seluruh masyarakat di India.

IKLAN

Berita ini juga dilaporkan oleh Sinar Harian dan mendapat pelbagai reaksi netizen. Ada yang menyokong supaya dan tak kurang juga yang meninggalkan komen lucu.

IKLAN

Kanak-Kanak Tulis Surat Rayu Kerajaan Haramkan PUBG Mobile, Ini Reaksi Lucu Netizen Kanak-Kanak Tulis Surat Rayu Kerajaan Haramkan PUBG Mobile, Ini Reaksi Lucu Netizen Kanak-Kanak Tulis Surat Rayu Kerajaan Haramkan PUBG Mobile, Ini Reaksi Lucu Netizen

Reaksi lucu netizen

Kanak-Kanak Tulis Surat Rayu Kerajaan Haramkan PUBG Mobile, Ini Reaksi Lucu Netizen Kanak-Kanak Tulis Surat Rayu Kerajaan Haramkan PUBG Mobile, Ini Reaksi Lucu Netizen Kanak-Kanak Tulis Surat Rayu Kerajaan Haramkan PUBG Mobile, Ini Reaksi Lucu Netizen Kanak-Kanak Tulis Surat Rayu Kerajaan Haramkan PUBG Mobile, Ini Reaksi Lucu Netizen Kanak-Kanak Tulis Surat Rayu Kerajaan Haramkan PUBG Mobile, Ini Reaksi Lucu Netizen

So, apa pula pendapat korang?

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI