Sebuah sidang media secara maya telah diadakan pada hari ini oleh Ace Talents, sebuah syarikat pengurusan bakat, memperkenalkan kumpulan boyband terbaru iaitu ‘Unknown’ yang terdiri daripada 5 orang anak muda yang berbakat ini.

Ace Talents yang juga merupakan sebuah syarikat rakaman, mengakui yang mereka baru sahaja menapak di industri ini dan kumpulan Unknown merupakan ‘produk’ kedua dihasilkan daripada agensi mereka. Sebelum ini, mereka telah melancarkan sebuah lagu bersama seorang bakat muda iaitu Alif Adham, 15 tahun, salah seorang pemenang rancangan Ceria Megastar Ministar anjuran Astro.

Kumpulan Unknown ini terdiri daripada 5 anak muda yang berbakat iaitu Momo, atau nama penuhnya Muhammad Shazrul Affandy, 19, Izmeer Ibrahim atau dikenali sebagai Izmeer, 18, Awangku Zaq Amirul, dikenali sebagai Zaq, 17, Adam Hafidh, dikenali sebagai Haf, 19, dan juga Ameer Nor Azam, dipanggil Ameer, berusia 18 tahun.

“Kami Tidak Berniat Nak Tiru Artis Kpop..” Ace Talents Memperkenalkan Kumpulan Boyband Terbaru ‘Unknown’
Susunan dari kiri barisan atas, Zaq, Ameer, Haf, dari kiri barisan bawah, Izmeer dan Momo

Walaupun mereka masih mentah didalam industri muzik, kumpulan ini mengatakan yang mereka ingin mencuba yang terbaik untuk menempah nama di industri ini, dan salah satu impian mereka adalah untuk mengembalikan semula era boyband seperti dahulu kala dan mereka juga mengambil inspirasi daripada semua ‘hip-hop’ legend terdahulu dan diantaranya adalah Ruffedge, dimana salah seorang ahlinya juga merupakan penerbit lagu single terbaru mereka ‘Jangan Marah Baby Sayang’ yang bakal dilancarkan pada hari esok, 28 Mei 2021 di Youtube channel ‘Ace Talents’.

“Kami Tidak Berniat Nak Tiru Artis Kpop..” Ace Talents Memperkenalkan Kumpulan Boyband Terbaru ‘Unknown’

IKLAN

Kumpulan ‘Unknown’ ini juga pernah menerima kecaman daripada warga netizen yang menyamakan mereka dengan kumpulan boyband terkenal di Korea Selatan iaitu BTS (Bangtan Boys) dan mereka menafikan kenyataan warga netizen.

“Kami Tidak Berniat Nak Tiru Artis Kpop..” Ace Talents Memperkenalkan Kumpulan Boyband Terbaru ‘Unknown’
Momo (Shazrul Affandy)

 “Kami tidak berniat untuk meniru mana-mana artis, termasuklah artis Kpop, kami cuma ingin menonjolkan diri dan bakat yang kami ada..”

ujar Momo (Muhammad Shazrul Affandy), yang merupakan adik kepada penyanyi Chubb-E dan salah seorang ahli dalam kumpulan Unknown ini. Walaubagaimanapun, kontroversi ini juga telah menyebabkan nama mereka mula dikenali dan juga telah mendapat perhatian daripada warga netizen akan kewujudan kumpulan mereka.

IKLAN

Apabila ditanyakan didalam sidang media, tentang penghasilan idea nama kumpulan ini, mereka mengatakan yang setelah melalui proses perbincangan sesama mereka dan juga Azan (Ruffedge). Pada mulanya mereka tidak tahu untuk meletak nama kumpulan mereka walaupun setelah beberapa cadangan nama yang diberikan, namun, dengan secara tiba-tiba, tercetusnya idea untuk menamakan kumpulan mereka sebagai ‘Unknown’ kerana ramai yang tidak kenal mereka, dan apabila diterjemahkan ke Bahasa Inggeris, ianya menjadi ‘Unknown’ iaitu ‘tidak dikenali’.

“Kami Tidak Berniat Nak Tiru Artis Kpop..” Ace Talents Memperkenalkan Kumpulan Boyband Terbaru ‘Unknown’
Dari kiri, Ameer, Zaq, Momo, Izmeer dan Haf

Azan Ruffedge juga memberikan komentar beliau terhadap 5 anak muda berbakat ini, yang ianya tidak mudah untuk mencari bakat seperti mereka yang pandai mengharmoni, dan mempunyai vokal yang baik. Setelah mengadakan ujibakat, Ace Talents bercadang untuk memanggil kelima-lima anak muda ini untuk digandingkan bersama dan menubuhkan sebuah kumpulan. Setelah mereka serasi selama beberapa bulan, barulah mereka diberi lagu untuk dinyanyikan bersama.

IKLAN
“Kami Tidak Berniat Nak Tiru Artis Kpop..” Ace Talents Memperkenalkan Kumpulan Boyband Terbaru ‘Unknown’
Sumber: Harian Metro

Pengarah urusan Ace Talents, Puan Azuine Alonto berkata yang beliau mempunyai harapan yang besar terhadap kumpulan ini, dan beliau juga tidak menafikan bakat kelima-lima anak muda ini didalam industri muzik, dan beliau juga yakin yang Unknown akan dapat pergi lebih jauh, kerana setiap seorang daripada mereka mempunyai bakat yang tersendiri. Ianya tidak akan menjadi satu masalah buat mereka, kerana selain daripada bakat nyanyian, mereka juga berbakat dalam bidang pengacaraan dan lakonan.

Saksikan lirik video single terbaru mereka ‘Jangan Marah Baby Sayang’ yang bakal dilancarkan di Youtube pada jam 4.00 petang esok!

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI