Kalau Setanding 5 Lelaki Hot & Sado Ni, Mungkin 15,000 US Dollar Boleh Jadi Milik Korang

1667

 

Siapa kata lelaki sado hanya pentingkan diri sendiri yang bersifat ‘vain’ je memanjang?

 

Tahu tak, dengan badan yang susah-payah lelaki buat itulah punca kepada rasa yakin diri mereka untuk berdepan dengan orang luar. Of course, faktor kesihatan diri sudah ada pada mereka kerana memiliki badan sihat.

Dan satu lagi kelebihan menjadi sado…? Mungkin korang berpeluang untuk memenangi wang tunai sehingga USD 15,000!

Tak percaya? Kami akan beritahu bagaimana cara untuk merebut peluang itu.

Tapi buat masa ini, kami nak ajak korang untuk mengenali 5 orang lelaki hot dan sado yang pernah menjadi sebahagian daripada pertandingan insan paling gagah di Asia Tenggara iaitu R U Tough Enough.

Peserta R U Tough Enough? tahun lalu bersama bekas pemenang.

 

Setiap tahun, pertandingan yang dibawakan oleh Fisherman’s Friend dan KIX HD ni akan mencari peserta lelaki dan perempuan yang mempunyai kekuatan fizikal, mental dan emosi yang MAHA HEBAT. Penulis pernah melihat 2 edisi terdahulu, serius weh memang susah.

Tak percaya cuba tanya Dinesh Jared Sundram dari edisi 2014.

 

“Tahun lepas, saya tercedera sehingga memerlukan pembedahan pada lutut. Tapi saya masih habiskan cabaran. Just be really careful, kepada yang menyertainya pada tahun ini.

“Safety first okay.”

IKLAN

 

Leoniel DG pula dari edisi 2015.

“Saya banyak sertai marathon pada tahun ini. Sejak mula aktif dengan gaya hidup sihat sejak 2012, saya sekarang dah boleh berbangga apabila mampu menamatkan race pada kedudukan 5 terbaik di Asia Tenggara.

“I hope that will inspire you.”

 

Benny Yeoh! (2016)

“Tak ada istilah ‘lambat’ kalau nak sertai R U Tough Enough. Saya tahu ramai yang dah nantikan setahun untuk ia kembali dan ramai yang dah berlatih kuat.

“Enjoy and remember to have fun!”

 

Dan pemenang terbaru dari tahun 2017, Vincent Mallang Alfred.

“Sepanjang pertandingan, saya belajar untuk bijak membuat keputusan pada waktu getir, dan belajar mengambil tanggungjawab atas setiap keputusan.

“Kalau salah langkah, saya hanya boleh salahkan diri sendiri. Akhir sekali, ia mengajar saya untuk teruskan juga ke hadapan walau susah mana cabaran yang diberi. That is what we should apply in our daily life too.”

 

*****

 

Istimewanya pada tahun ini, jurulatih fitness Malaysia yang semakin popular telah dilantik sebagai duta R U Tough Enough? peringkat Asia Tenggara. WOW

Ishaq Vadillo pernah berdepan masalah kewangan keluarga dan perlu lakukan macam-macam jenis pekerjaan, sampailah dia menemui minat dalam bidang fitness.

 

 

“Challenge yourself. Mana tahu, korang dapat mencungkil skil dan bakat dalam bidang ini. Kalau nak berjaya kena ada kecekalan. Dan R U Tough Enough? adalah tempat paling perfect untuk kamu uji kemampuan diri,” katanya.

 

 

Jadi, bagi korang yang merasakan mampu untuk mencabar diri sendiri, sertainya dengan mengisi borang permohonan sekarang secara online di www.KIX-TV.com/tough.

Calon terpilih akan dipanggil untuk sesi ujibakat tertutup sebelum 4 orang finalis dijemput untuk mewakili Malaysia di Final Showdown pada 2 Disember nanti, di Sunway Pyramid.

Ada bran?