Selalu kita nampak Camila di karpet merah dan award show dengan muka yang disolek mampan.

 

Namun hakikatnya, di sebalik semua teknik solekan itu, Camila merupakan antara selebriti Hollywood yang mempunyai kulit wajah paling bersih dan cantik!

Jika Camila tak terikat dengan persembahan pentas, penggambaran ataupun hal berkaitan kariernya, dia lebih selesa tidak memakai solekan terus. Itu adalah salah satu sebab mengapa kulitnya cantik secara semula jadi. Bahan kimia pada solekan kan boleh menyebabkan rasa tak selesa pada kulit.

 

Kalau Nak Kulit Cantik Macam Camila Cabello, Korang Boleh Cuba Rahsianya Ini

IKLAN

 

Bukan itu saja, baru-baru ini dia juga telah membongkarkan rahsia mengenai rutin kecantikannya. Tak perlukan treatment mahal pun di spa. Camila lebih sukakan cara DIY di rumah.

Dia selalu menggunakan masker putih telur untuk disapu pada wajah. Kata Camila dalam satu temuramah bersama majalah Glamour, tip tersebut disampaikan oleh ibunya sendiri kerana putih telur amat berkesan untuk mengecilkan liang pori pada kulit.

 

IKLAN

Kalau Nak Kulit Cantik Macam Camila Cabello, Korang Boleh Cuba Rahsianya Ini

 

“Saya dan ibu sudah menjadikan putih telur sebagai rutin. Ia mempunyia asid amino dan protein untuk ditukar fungsi kepada masker. Kulit pun mudah menjadi lembut dan tegang,” katanya.

Selain masker, Camila juga suka memakai skrub muka untuk membersihkan sel mati. Air putih juga dijadikan tabiat minumannya selain wajib mencuci muka sebelum tidur.

IKLAN

“Tak kiralah sepenat mana pun kamu setelah sampai di rumah, muka perlu dicuci.”

 

Kalau Nak Kulit Cantik Macam Camila Cabello, Korang Boleh Cuba Rahsianya Ini

 

OKAY, kami akan cuci muka setiap malam sebelum tidur.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI