Taylor Swift mungkin tidak berjalan di karpet merah acara American Music Awards 2022 yang berlangsung pada hari ini.

Bagaimanapun, penyanyi yang baru muncul dengan album Midnights itu nyata tidak mengecewakan apabila melakukan penampilan mengejut semasa menerima trofi bagi kategori Album Pop Kegemaran dengan mengenakan jumpsuit keemasan.

‘Jumpsuit’ Keemasan Taylor Swift Di AMAs 2022 Ada Makna Mendalam, ‘Tribute’ 11 Tahun Lepas ‘Jumpsuit’ Keemasan Taylor Swift Di AMAs 2022 Ada Makna Mendalam, ‘Tribute’ 11 Tahun Lepas

Taylor, 32 yang masih dalam tempoh promosi bagi single terbarunya, Bejeweled daripada album Midnights dilihat terus-menerus mengenakan busana mengilau di beberapa acara kebelakangan ini termasuklah di MTV Europe’s Music Awards 2022.

Menurut Swifties, ia adalah sebahagian daripada promosi kepada video muzik Bejeweled yang menampilkan Taylor dalam look serba retro.

Begitupun, jumpsuit rekaan The Blonds yang disarungkannya pada hari ini mempunyai makna yang lebih mendalam daripada sekadar tujuan promosi. Ia merupakan cara Taylor melakukan tribute kepada busana rekaan Reem Acra yang pernah dipakainya di acara anugerah yang sama, 11 tahun lalu.

IKLAN

‘Jumpsuit’ Keemasan Taylor Swift Di AMAs 2022 Ada Makna Mendalam, ‘Tribute’ 11 Tahun Lepas‘Jumpsuit’ Keemasan Taylor Swift Di AMAs 2022 Ada Makna Mendalam, ‘Tribute’ 11 Tahun Lepas

Taylor bekerjasama dengan penata gaya, Joseph Cassell Falconer dan memilih mood serba glamor pada kali ini. Ia termasuklah aksesori cincin emas daripada Delfna Delettrez dan Anita Co dan gelang berlian serta anting-anting berbentuk pedang daripada Vram.

Taylor dirias ringkas dengan gincu ‘signature merah dan membiarkan rambut perangnya dialun effortless ke tepi bahu.

Selain kategori Album Pop Kegemaran bagi album Red (Taylor’s Version), Taylor juga membawa pulang beberapa trofi lain termasuklah untuk kategori Video Muzik Kegemaran, Artis Country Wanita Kegemaran, Album Country Kegemaran dan Artis Tahunan.

IKLAN

“Andalah yang mendorong saya dan oleh itu, lebih banyak muzik saya hasilkan lebih gembira saya jadinya. Saya harus berterima kasih kepada peminat atas kegembiraan saya dan saya sayangi anda lebih daripada yang dapat saya ungkapkan,” ucapnya.

Dalam pada itu, tahun 2022 nyata membawa makna buat Taylor yang telah mencapai pelbagai bentuk kejayaan termasuklah menerima gelaran Doktor Falsafah daripada Universiti New York.

ARTIKEL BERKAITAN: Taylor Swift Terima Gelaran Doktor Falsafah Dari Universiti New York – REMAJA

IKLAN

BACA LAGI: Baru Konvo? Alam Pekerjaan Tak Seindah Disangka – 5 ‘Quotes’ Berguna Dr Taylor Swift – REMAJA

Sumber : (1)

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI