It’s finally here! Sudah lama sebenarnya Blinks mengimpikan anggota Blackpink iaitu Jennie untuk menjadi dan aktres.

Jennie Blackpink yang terkenal dengan gaya rapping bersahaja terutama dalam Bahasa Inggeris dalam kumpulannya mengukir sejarah menjadi idola K-Pop pertama yang debut dalam drama bersiri HBO walaupun dalam kemunculan pertamanya sebagai aktres.

Jennie BLACKPINK Ukir Sejarah, Idola K-Pop Pertama Debut Dalam Drama Bersiri HBO
Foto Via musicmundial.com

ARTIKEL BERKAITANKalau Selalu Lakukan 5 Perkara Ni, Korang Lelaki Idaman Jennie BLACKPINK – REMAJA.

Memetik laporan TV Line, drama bersiri ini mengikuti kisah seorang penyanyi pop wanita yang menjalinkan hubungan percintaan dengan seorang pemilik kelab yang penuh misteri di Los Angeles, Amerika Syarikat. Lelaki itu pula rupa-rupanya merupakan seorang ketua ajaran sesat rahsia.

Sekiranya menonton trailer berkenaan, seorang gadis yang dipercayai merupakan ahli Blackpink itu turut muncul dalam video tersebut dan berjaya menarik perhatian orang ramai.

Jennie BLACKPINK Ukir Sejarah, Idola K-Pop Pertama Debut Dalam Drama Bersiri HBO

IKLAN

Walaupun hanya membuat kemunculan pendek sahaja dalam video itu, penampilan Jennie yang memakai baju crop top hijau dengan rambut panjangnya telah menjadi bualan ramai. Sebelum ini, media antarabangsa melaporkan penyanyi Solo itu akan membawa watak gadis biseksual dalam drama arahan Sam Levinson itu.

Walau bagaimanapun, para peminat dilihat sangat teruja dengan penyertaan Jennie dalam drama bersiri itu tanpa mengambil kira watak apa yang dimainkannya.

Selain Jennie, drama yang berlatarbelakangkan industri muzik ini turut dibintangi pelbagai selebriti ternama antarabangsa seperti The Weeknd, Lily-Rose Depp dan Troye Sivan. Anda boleh tonton trailer di bawah.

IKLAN

BACA: BTS, Blackpink Antara Grup Korea Kuasai Carta Most View Di YouTube

Melihatkan sambutan serta sokongan luar biasa diterimanya, pasti ramai yang tak sabar melihat kemunculan pertama Jennie ini kan?

IKLAN

Congrats Jennie!

Sumber : 1

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

https://www.youtube.com/watch?v=t8CUdP77dPE

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI