Tan Sri Dato Seri Haji Mahiaddin Bin Haji Md Yassin telah dilantik menjadi Perdana Menteri kelapan Malaysia dan mengangkat sumpah jawatan pada 1 March 2020. Dan sebentar tadi beliau mengesahkan perletakkan jawatannya dalam perutusan khas.

It’s Official!! Hilang Majoriti Dewan Rakyat, ‘Abah’ Letak Jawatan

Beliau menyifatkan jawatan tersebut sebagai satu amanah yang berat dan bukanlah satu kemegahan. Tan Sri Muhyiddin Yassin turut memohon maaf atas kekurangan sepanjang pentadbiran beliau, selain mengaku redha dengan ketentuan Ilahi.

Katanya dalam perutusan khas hari ini, beliau menyifatkan jawatan tersebut sebagai satu amanah yang berat dan bukanlah satu kemegahan.

IKLAN

“Saya ingin memohon keampunan daripada saudara saudari atas segala kekhilafan dan kelemahan sepanjang saya menjadi Perdana Menteri.

“Saya dan rakan-rakan JM yang telah cuba melakukan yang terbaik untuk menyelamatkan nyawa dan melindungi kehidupan saudara saudari sekalian dalam tempoh krisis ini

IKLAN

“Namun sebagai manusia pastinya ada salah dan silap di sana sini, jadi saya memohon ribuan ampun dan maaf.

Segala perancangan dalam Pelan Pemulihan Negara tidak boleh terbantut. Sektor ekonomi perlu dibuka semula bagi memastikan ekonomi kita pulih segera dan rakyat dapat menjana wang untuk menyara diri dan keluarga.  Rekod kita mencatatkan kadar vaksinasi harian antara yang tertinggi di dunia.

IKLAN

It’s Official!! Hilang Majoriti Dewan Rakyat, ‘Abah’ Letak Jawatan

Rata-rata rakyat sedih dengan perletakkan jawatan ini dan berterima kasih kepada Perdana Menteri Ke -8 Malaysia ini. Terima Kasih Tan Sri keatas segala khidmat, jasa, bakti dan Pengorbanan anda sepanjang menjadi Perdana Menteri Malaysia ….
PM yang sentiasa Tenang, Humble.. Semoga Allah SWT membalas semuanya dgn ganjaran kebaikan.

Sumber: Majlis Keselamatan Negara (MKN)

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI