Tidak disangka, penyanyi JoJo yang terkenal dengan lagu hit seperti Leave dan Too Little Too Late telah dewasa! Terkini, JoJo baru sahaja bersetuju untuk mengahwini teman lelaki yang juga bergelar pelakon, Dexter Darden setelah dia melamarnya pada Hari Natal lalu.

Menerusi hantaran di Instagram, JoJo tidak menunggu lama untuk berkogsi berita gembira tersebut dengan para peminatnya. Disertakan dengan kapsyen berbunyi, “forever with YOU? Sign me UP,” JoJo jelas kelihatan gembira and truly in love.

Ini 5 Fakta Tentang Dexter Darden Yang Kini Bergelar TUNANG Penyanyi, JoJo Ini 5 Fakta Tentang Dexter Darden Yang Kini Bergelar TUNANG Penyanyi, JoJo “Saya menyabut Hari Natal sebagai seorang tunang orang!!! Insan yang paling prihatin, kreatif, positif, kacak, kuat, penyayang dan selalu membuatkan saya bersemangat telah melamar saya untuk mengahwininya. Jadi tentunya saya katakan YAAA!!!”

Pasangan tersebut turut memuat naik momen istimewa tersebut dalam bentuk foto dan video serta pandangan lebih dekat terhadap cincin pertunangannya. Antara insan lain yang juga ada di sana untuk menyambut berita gembira itu bersama-sama mereka ialah ibu kepada kedua-dua pasangan sama cantik, sama pada itu.

Rasanya kita semua di Malaysia mengenali siapakah gerangannya penyanyi bernama JoJo kerana kita membesar dengan lagu-lagu nyanyiannya. Namun bagaimana pula dengan Dexter Darden? Siapakah sebenarnya lelaki yang berjaya menambat hati JoJo ini?

Jom lihat lima fakta menarik mengenainya :

 

01

Ini 5 Fakta Tentang Dexter Darden Yang Kini Bergelar TUNANG Penyanyi, JoJo

IKLAN

Dexter mula dikenali dalam dunia lakonan Hollywood menerusi filem The Maze Runner sebagai Frypan.

Menariknya, dia juga berbakat sebagai seorang penyanyi dan penari! Katanya kepada majalah Schon!, dia bersyukur kerana dahulunya berpeluang untuk terlibat dala projek Saved by the Bell di mana di dapat mempamerkan bakatnya yang pelbagai itu.

 

02

Ini 5 Fakta Tentang Dexter Darden Yang Kini Bergelar TUNANG Penyanyi, JoJo

YA, Dexter telah dipilih untuk melakonkan watak DeVante dalam projek reboot Saved by the Bell yang kini bakal memasuki musim kedua di platform Peacock. Dia berharap agar kemunculan semula drama retro popular ini akan diterima oleh penonton.

IKLAN

 

03

Dexter tidak cuba menyembunyikan rasa cintanya kepada bakal isterinya itu. Semasa sambutan hari kelahiran JoJo a pada 20 Disember lalu, pelakon itu telah meluahkan perasaannya kepada teman wanitanya yang kini bergelar tunangnya dengan berkata.

Ini 5 Fakta Tentang Dexter Darden Yang Kini Bergelar TUNANG Penyanyi, JoJo

“Selamat Hari Jadi Kepada Bintang Paling Menyerlah Di Dunia Saya, Wanita Yang Membuatkan Saya Bahagia @iamjojo! Terima kasih kerana selalu memberikan cabaran kepada saya dan meminta saya untuk terus memperbaiki diri sebagai seorang lelaki serta membuatkan saya selalu tersenyum.”You are Gift from God to the world and the best present I have ever received.”

 

IKLAN

04

Semasa sambutan hari kelahiran tersebut, Dexter telah mengejutkan JoJo dengan menerbangkan kedua-dua belah keluarga mereka dan rakan-rakan rapat ke Puerto Rico. Sweet-nya!

 

05

Untuk pengetahuan, Dexter ialah seorang yang aktif dalam pergerakan Black Lives Matter sejak tahun 2020. Sewaktu bulan Mei tahun lalu ketika negara Amerika Syarikat bergelut dengan isu perkauman itu, Dexter telah menulis satu puuiasi bejudul Silence bagi memberikan sokongan tidak terhingga kepada kaum African-American di sana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dexter Darden (@dexterdarden)

ARTIKEL BERKAITAN : Sebulan Rahsiakan Perkahwinan, Kamal Adli & Uqasha Senrose Pilih UMRAH Untuk Pra-Bulan Madu – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI