Panida Siriyuthayothin bersama 'Tangmo' Nida sewaktu anaknya masih hidup.

 

Ibu pelakon Thailand, Nida ‘Tangmo’ Patcharaveerapong yang maut dalam insiden terjatuh dari bot laju sebelum mayatnya ditemui terapung di sungai, telah menidakkan tindakannya untuk memaafkan dua orang saksi dalam bot kejadian itu adalah disebabkan oleh wang pampasan yang ditawarkan kepadanya.

Panida Siriyuthayothin kini menjadi tumpuan peminat hiburan Thailand selepas kes kematian Tangmo, 37 telah berlanjutan lebih dari seminggu.

ARTIKEL BERKAITAN : Pelakon Thailand Gemparkan Rakyat Selepas Mayat Ditemui Di Sungai Chao Phraya – REMAJA

Ibu ‘Tangmo’ Nida Dituduh Maafkan 2 Saksi Kes Kerana Wang Bernilai RM3.8 Juta
Pelakon Thailand, Nida ‘Tangmo’ Patcharaveerapong.

Panida baru-baru ini difahamkan menerima tawaran sejumlah wang bernilai 30 juta Baht atau kira-kira RM3.8 juta sebagai pampasan untuk kematian tersebut oleh pemilik bot laju, Tanupat ‘Por’ Lerttaweewit.

Pada masa yang sama, Panida menerusi segmen temubual di rancangan Hone Krasae dekat TV Channel 3 berkata, dia telah memaafkan Por dan pemandu bot, Phaiboon ‘Robert’ Trikanjananun walaupun dia didapati tidak mempunyai lesen bot laju sah setelah disiasat oleh pihak polis.

IKLAN

Kata Panida, dia menerima panggilan telefon daripada Por pada hari Jumaat minggu lalu (sehari selepas insiden) untuk memohon maaf dan Por meminta untuk menemui Panida secara peribadi.

Berbanding pengurus Tangmo, Idsarin ‘Gatick’ Juthasuksawat yang hanya menghubungi Panida tiga hari selepas kematian Tangmo, Panida lebih merasakan Por ikhlas ketika menghubunginya lalu memaafkan Pordan Robert.

Dalam pada itu, dia menegaskan bahawa dia tidak memaafkan Gatick akibat kelewatannya mengubungi Panida biarpun mereka agak rapat sewaktu Tangmo masih hidup.

IKLAN

Selain menawarkan wang pampasan, Por juga dikatakan telah berjanji kepada Panida untuk menjaganya sebagaimana pernah dilakukan Tangmo.

“Saya memaafkannya kerana dia (Por) berterusan cuba menghubungi saya dan dia tahu saya sedang marah,” ulasnya.

Tindakan Panida memaafkan dua orang saksi insiden secepat ini tidak begitu disenangi oleh warganet. Ia menguatkan spekulasi mereka bahawa ibu Tangmo itu mementingkan wang berbanding mencari kebenaran di sebalik kes tragis anaknya.

IKLAN

BACA LAGI : Plot Kes Pelakon Thailand Lemas Semakin Rumit, Polis Tidak Yakin Kenyataan 5 Saksi – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.