Terus kejam dan tidak berperikemanusian. Jika ingin diceritakan kekejaman Israel terhadap penduduk Palestin, kita  tidak akan mampu menulisnya kerana terlalu banyak. Cara terbaik adalah kita berdoa kepada Allah taala agar terus lindungi rakyat Palestin selain membantu dari sudut kewangan untuk saudara seislam kita dibumi Gaza.

“Hulk” Beri Sokongan Terhadap Rakyat Palestin. Kutuk Tindakan Rejim Zionis

Hal ini juga membuka mata seluruh dunia termasuk selebriti popular Hollywood antaranya Gigi Hadid, Bella Hadid, Zayn Malik, DJ Khaled dan ramai lagi. Termasuklah ‘Hulk’ pelakon Mark Ruffalo yang popular dengan watak adiwira Hulk dalam filem The Avengers turut mengutuk serangan dilakukan rejim Zionis terhadap Palestin.

Pelakon berusia 53 tahun itu memuat naik beberapa ciapan di laman Twitter dengan menyeru orang ramai supaya melakukan sekatan atau memboikot Israel.

IKLAN

“Lebih 30 kanak-kanak terbunuh. Ibu-ibu terkorban. Ratusan orang tercedera. Kita berada di ambang perang berskala penuh.

“Sekatan ke atas Afrika Selatan membantu membebaskan rakyatnya (orang kulit hitam). Sudah tiba masanya sekatan ke atas Israel bagi membebaskan rakyat Palestin,” tulisnya awal pagi tadi.

Malah, pelakon siri adiwira popular ini juga berkongsi dan retweet semula beberapa ciapan yang mengutuk Zionis termasuk mempersoalan keganasan dan kemusnahan  terhadap bangunan pejabat agensi berita?

IKLAN

 

IKLAN

Di saat satu dunia kisah dengan pandemic COVID-19 yang seakan tidak ada tanda akan surut dalam tempoh terdekat ini, Israel sebuah nama tidak bernegara ini terus menggunakan cengkaman mereka untuk menindas penduduk Palestin.

Moga Allah sentiasa bersama seluruh rakyat Palestin.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI