Kematian bintang terkenal Thailand, Tangmo mendapat perhatian ramai kerana kisah pemergiannya itu dikatakan penuh misteri dan bukannya terjatuh daripada bot. Sehingga kini, kes pelakon wanita ini masih lagi disiasat oleh pihak berkuasa.

Tangmo Nida atau nama sebenarnya Pataratida Patcharawirapong dilahirkan pada 13 September 1984 di Thailand. Pelakon ini terkenal dengan watak utamanya dalam beberapa drama dan filem Thai. Tangmo membuat penampilan sulungnya pada tahun 2003.

5 Filem & Drama Lakonan Tangmo Nida, Pelakon Thailand Viral
Instagram: @melonp.official

Mungkin ada diantara kita yang sedar akan kemunculan Tangmo di kaca televisyen, berikut kami senaraikan antara drama dan filem yang pernah dibintangi olehnya.

BACA: 10 Filem Thailand Terbaik 2020 Boleh Tonton Di Netflix, Confirm Layan…

1. Ghost of Mae Nak

Ghost of Mae Nak adalah sebuah filem seram Thailand yang telah dibintangi oleh Tangmo Nida, Siwat Chotchaicharin dan Porntip Papanai. Berlatar belakangkan Bangkok moden, kehidupan pengantin lelaki Tid Mak terganggu oleh mimpi buruk berturut-turut dengan seorang hantu wanita, Mae Nak lagenda Thailand kuno.

IKLAN

2. Nak Soo Maha Gaan

Drama bersiri ini mengisahkan tentang Ratravee, seorang ejen yang bersara daripada kerjaya pembunuhan dan kembali ke kampung halamannya untuk membuka sekolah seni mempertahankan diri. Tetapi, apabila ada misi rahsia dia menerima pekerjaan itu namun Ritravee telah dicederakan. Makmal biokimia meletup dan ubat ghaib meresap ke dalam lukanya menyebabkan dia memperoleh kuasa luar biasa.

5 Filem & Drama Lakonan Tangmo Nida, Pelakon Thailand Viral
Instagram: @melonp.official

3. The Extra

Siri ini menceritakan tentang kehidupan seorang pelakon ekstra yang akhirnya menjadi selebriti terkenal.

4. It’s Complicated

Mengisahkan tentang empat jenis hubungan yang dipertemukan dalam satu alur cerita yang rumit. Siri ini memberi sudut pandang lain tentang makna cinta yang sangat rumit. Tangmo Nida memegang watak utama dalam drama ini.

IKLAN
5 Filem & Drama Lakonan Tangmo Nida, Pelakon Thailand Viral
Instagram: @melonp.official

5. The Fallen Leaf

Drama ini mengisahkan tentang seorang kanak-kanak lelaki yang berjiwa gadis kecil bernama Nira. Nira hancur kerana dia tidak diterima oleh sesiapa pun kecuali ibunya yang menyanyanginya sepenuh hati.

Semoga kematian Tangmo mendapat keadilan dan jika memang dia dibunuh, semoga individu yang terlibat menerima hukuman setimpal.

IKLAN

BACA: 8 Filem Seram Thailand Yang Best & Berbaloi Untuk Korang Tonton

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber: (1)