Menjelang pelancaran iPhone 8 yang dijangka berlangsung bulan depan, semakin rancak ura-ura berkaitan rekaan, spesifikasi, dan ciri-ciri-ciri baharu yang dispekulasi oleh warga internet.

Perdebatan paling panas setiap kali Apple mengeluarkan model terbaharu pastinya mengenai price tag yang tergolong dalam harga premium.

Beberapa laporan menyatakan bahawa model terbaharu ini akan berharga antara USD $1100 ke $1500 (RM4698 ke RM6409 sebelum cukai), manakala majoriti meletakkan andaian pada harga lebih $1000.

IKLAN

The New York Times pula baru-baru melaporkan bahawa Apple sedang mempertimbangkan harga jualan iPhone 8 bermula sekitar $999 (RM4268 sebelum cukai), rendah sedikit berbanding kebanyakan pendapat.

IKLAN

Pada harga $999 tersebut, spesifikasi yang dijangkakan ialah iPhone 8 dengan storan 64GB, manakala model 256GB dijangka dijual pada $1100.

IKLAN

iPhone 8 dikatakan bakal mempunyai skrin OLED yang hampir tiada bezel, dwi-kamera vertikal, dan teknologi pengimbas wajah.

Peminat iPhone yang sudah lama sabar menanti model terbaru ini, pastikan anda sudah bersedia untuk berpisah dengan sekurang-kurangnya RM5000. Atau, boleh tunggu pakej dari telco untuk bayar secara ansuran. Apa pendapat korang, berbaloi ke tak?

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI