“Good Sharing Ni”, Netizen Teruja Cara Mudah Tolak Kereta Dalam Kecemasan Bagi Orang Kurus

419

Tengah seronok memandu dan menyanyi mengikut alunan lagu penyanyi kegemaran di radio tiba-tiba kereta ‘breakdown’ tepi jalan!

Mula la peluh menitik di dahi dan membasahi badan. Aduh, apa nak buat ni dah la sorang je ni?

Jangan stres dan panik. Bawa bertenang, baru-baru ini di laman media sosial satu video yang mengajar korang cara menolak kenderaan sekiranya berbadan kurus telah tular dan ianya sangat membantu untuk mengatasi masalah tersebut.

Sudah ditonton lebih 715,000 kali di TikTok, akaun @carlsonchia_oe yang bekerja sebagai mekanik ini banyak berkongsi video tip berkenaan kereta dengan cara yang santai dan kelakar.

IKLAN

Tonton video yang sudah dimuat naik semula di Twitter.

Caranya memang mudah:

Tekan butang double signal.
Tukarkan gear ke N.
Turunkan handbrake.
Turunkan cermin sehingga habis.
Tarik habis safety belt dan tutup pintu.
Masukkan badan ke dalam safety belt.
Tangan di stereng kereta dan tolak kereta.
Cara yang ditunjukkan mekanik ini memang amat membantu sekiranya kita berdepan dengan situasi tidak terjangka ini. Kalau tak badan kurus pun boleh buat cara yang sama.

Rata-rata netizen teruja cara dan tip yang diberikan oleh mekanik ini.

Begitulah sedikit sebanyak perkongsian yang dibuat dan kami harapkan semoga info ini dapat memberi manfaat kepada semua terutamanya buat korang yang berbadan kurus tu.

Sumber : @carlsonchia_oe