Setiap bulan ada saja filem best yang ditayangkan di panggung wayang. Boleh dikatakan hampir setiap minggu aktiviti menonton bersama kawan-kawan jadi acara wajib.

Bagi kaki movie, mereka tidak berkira-kira untuk keluar duit membeli tiket wayang asalkan dapat mengikuti setiap filem yang ditayangkan.

Korang dah ready nak serbu pawagam lagi? Berikut kami senaraikan antara filem best yang bakal ditayangkan sepanjang November ini.

1. Midway

7 November 2019

Sebuah filem aksi arahan Roland Emmerich berkisarkan tentang Pertarungan Midway, yang diceritakan oleh para pemimpin dan pelayar yang bertarung di Teater Pasifik Perang Dunia Kedua. Menampilkan barisan pelakon-pelakon hebat seperti Ed Skrein, Patrick Wilson, Luke Evans, Aaron Eckhart, Nick Jonas, Mandy Moore, Dennis Quaid, Darren Criss dan Woody Harrelson, filem Midway antara yang ditunggu-tunggu tahun ini.

2. Doctor Sleep

7 November

 

Filem ini adalah adaptasi dari novel Stephen King pada tahun 2013 dengan judul sama, yang merupakan sekuel kepada novel “The Shining” pada 1977 yang juga diadaptasi ke layar perak pada 1980.

Kali ini ia memberi fokus kepada anak Jack Torrance, Dan, yang kini sudah dewasa tetapi masih trauma dengan kejadian yang berlaku di Overlook Hotel. Dan bergelut dengan kuasa psikiknya, yang digelar `the shining`. Dia menemui tujuan baru dalam hidup selepas bertemu dengan seorang gadis yang mempunyai kuasa sepertinya.

3. Ford V Ferrari

IKLAN

14 November 2019

 

Demi menandingi kereta lumba Enzo Ferrari di 24 Hours of Le Mans di Perancis pada 1966, pereka kereta Amerika Carroll Shelby dan pelumba kereta Ken Miles bekerjasama untuk membina sebuah kenderaan revolusi bagi syarikat Ford Motor Co. Mereka perlu mengatasi undang-undang fizik, masalah peribadi masing-masing serta penglibatan korporat bagi membina kereta lumba tersebut.

4. Charlie’s Angels

14 November

 

IKLAN

Dibintangi pelakon Kristen Stewart, Naomi Scott dan Ella Balinska yang akan membawakan watak utama sebagai Sabina Wilson, Elena Houghlin dan Jane Kano, ketiga-tiga mereka bekerja dengan Charles Townsend, pemilik agensi keselamatan dan penyiasatan yang telah berkembang ke peringkat antarabangsa. Sebagai trio gadis yang bijak, berani dan terlatih, mereka diletakkan dalam pasukan Angels, dibawah arahan Bosleys untuk melakukan tugasan diserata dunia.

5. Frozen 2

21 November 2019

 

Elsa si Ratu Salji dan adiknya Anna, ditemani rakan-rakan mereka Kristoff, Olaf dan Sven, memulakan pengembaraan jauh ke dalam hutan demi mencari kisah sebenar misteri kuno kerajaan Arendelle.

6. Ejen Ali: The Movie

28 November

IKLAN

Filem animasi Malaysia yang ditunggu-tunggu, Ejen Ali: The Movie bakal menggegarkan pawagam pada akhir November ini. Paling gempak, filem ini ditayangkan serentak di negara iaitu Malaysia, Singapura dan Brunei.

7. Last Christmas

28 November

 

Kate bekerja sebagai elf di sebuah kedai Krismas di London. Satu hari, seorang lelaki baik dan kacak bernama Tom masuk ke dalam kehidupannya. Dia kemudian bercinta dengan lelaki itu walaupun ia kelihatan seperti hubungan itu tidak akan berkekalan.

8. Knives Out

28 November

 

Perjumpaan sebuah keluarga yang aneh menjadi huru-hara apabila ketua keluarga itu mati. Perkara itu menyebabkan detektif dihantar untuk melakukan penyiasatan tentang kes kematian tersebut.

Sumber: cinema.com.my

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI