Hari yang dinanti-nanti akhirnya tiba.

Tepat jam 10 pagi ini, kEputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) baki sudahpun boleh diperiksa oleh para calon di seluruh negara.

BACA: Ain Husniza Terima Keputusan Cemerlang 7A Dalam SPM

Tentunya, platform media sosial juga akan meriah dengan muat naik pelajar mengenai keputusan yang mereka terima. Malah, ‘calon kertu’ juga pastinya akan teruja untuk mengimbas kembali kenangan mereka ketika menerima keputusan masing-masing satu masa dahulu.

Pada tahun lalu, hari pengumuman keputusan ini turut menarik perhatian ramai netizen termasuklah golongan artis.

Antaranya Nad Zainal yang berkongsikan kepada peminat mengenai zaman belajarnya dahulu. Nad Zainal tampil berkongsi sekeping gambar dengan kapsyen panjang lebar menerusi akaun Instagram.

IKLAN

Nad menunjukkan gambarnya ketika zaman belajar dengan gaya berkaca mata bersama-sama tiga ekor kucing.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NANAD (@nad.zainal)

Kongsi Nad, dirinya sebelum ini merupakan gadis ‘skema’ yang hanya membaca buku dan majalah yang berunsurkan ilmiah sahaja. Malah dia juga merupakan pelajar yang tidak pernah lari daripada mendapat keputusan A bagi setiap mata pelajaran.

Semenjak berumur 16 tahun, prestasi Nad dalam bidang akademik mulai merosot sedikit dan tidak lagi memperolehi keputusan ‘flat As’ dalam SPM.

Bukan Kejar A Semata

IKLAN

Selepas SPM, Nad katanya mula sedar bahawa industri seni hiburan merupakan bidang yang sesuai dengannya walaupun tiada seorang di dalam keluarganya yang berdarah seni.

“Carilah Minat Anda, Bukan Kejar A Semata…”, Nasihat Nad Zainal Buat Lepasan SPM

Oleh itu, Nad berpesan dan menyeru kepada lepasan SPM untuk mencari minat dan mengali kelebihan yang ada pada diri sendiri. Tidak semestinya tidak banyak A tidak menjadi manusia yang berjaya dan berguna kerana banyak lagi bidang serta kemahiran yang boleh anda tuntun.

Penulis setuju apa yang dikatakan oleh Nad ni, moga korang boleh mengambil nasihat yang diberikannya ini.

IKLAN

BACA: Kekangan Gajet Dan Internet Bukan Alasan, Pelajar Cemerlang SPM 10A Ini Siap Dapat Motosikal

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI