Untuk pengetahuan semua situasi banjir bertambah buruk di Pahang apabila mangsa banjir terus mencatatkan peningkatan.

Ebit Lew Sebak Lihat Kesungguhan Tengku Hassanal Beri Bantuan Mangsa Banjir Di Pahang
Sumber : Kosmo

Tambahan lagi sumber memaklumkan Sungai Pahang di daerah Bera, Kuantan, Lipis, Jerantut, Temerloh dan Maran sudah melepasi tahap bahaya setakat pagi tadi.

Jika semalam, Yang dipertuan Agong mencemar duli turun ke membantu mangsa banjir, hari ini pendakwah terkenal, Ebit Lew telah berkongsi dilaman sosialnya Pemangku Raja Pahang Tengku Hassanal Ibrahim Shah juga turut mencemar duli melawat kawasan penempatan sementara kepada mangsa-mangsa banjir dan menghulurkan bantuan kepada mereka.

IKLAN

Ebit Lew telah memuat naik gambar-gambar ketika bertemu Pemangku Raja Pahang itu yang ternyata sangat khuatir dengan keadaan banjir yang melanda ketika ini.

IKLAN

Setiap hari melawat kawasan banjir. Memberi wang tunai. Sehari lebih kurang 500 ribu cash diberikan pada keluarga dan anak-anak disana.

Ebit Lew Sebak Lihat Kesungguhan Tengku Hassanal Beri Bantuan Mangsa Banjir Di Pahang
Sumber : Facebook Ebit Lew

Rata-rata warganet meninggalkan komen bangga dengan sikap Pemangku Raja Pahang dan keluarga diraja ini.

Ebit Lew Sebak Lihat Kesungguhan Tengku Hassanal Beri Bantuan Mangsa Banjir Di Pahang
Sumber Gambar : Facebook Ebit Lew

Penulis rasa, bukan Ebit Lew je kagum dengan KDYMM Tengku Hassanal malah seluruh rakyat Malaysia berbangga dengan sikap mulia yang ditunjukkan oleh pemangku raja Pahang ni.  Selain itu, pendakwah ini sempat memberitahu walaupun baginda dalam keadaan letih selepas melawat lebih 20 pusat bantuan dalam sehari, namun baginda masih memberikan layanan baik.

IKLAN

Ebit Lew melalui postingnya sempat berdoa supaya negeri Pahang dan seluruh Malaysia terhindar dari banjir besar seperti ini.

Sumber: Ebit Lew