Tular di media sosial tentang sebuah dokumentari yang disiarkan di saluran Netflix tentang kisah benar yang berlaku di Amerika Syarikat dengan kejadian menyayat hati berlaku kepada seorang wanita dan anak-anaknya.

American Murder: The Family Next Door mengisahkan tentang seorang isteri, Shannan Watts yang sedang mengandung dan kedua-dua anak meraka yang berusia 4 dan 3 tahun mati dibunuh ditangan suami sendiri gara-gara si suami (Chris Watts) mempunyai hubungan sulit bersama perempuan lain.

Chris Watts dikenali sebagai seorang suami dan ayah yang penyanyang namun pada satu hari, dia mengatakan yang keluarganya hilang dan kisah kehilangan mereka ini viral di Amerika Syarikat. Kemudian, Chris mengatakan isterinya membunuh anak-anak mereka dan dia seara tidak sengaja mencekik isterinya sehingga mati.

Namun begitu pada akhirnya kisah sebenar dokumentari ini adalah lelaki tersebut mencekik isterinya sehingga mati dan kemudian menekap kedua-dua muka anaknya sampai mati. Chris akhirnya dihukum penjara seumur hidup.

IKLAN

Ramai yang menzahirkan rasa simpati dan tidak sanggup melihat kekejaman yang dilakukan oleh lelaki itu.

IKLAN

IKLAN

Korang juga boleh menonton kisah dokumentari tragis ini di laman YouTube.

Walaupun kelakukan Chris Watts ini sudah menerima hukuman penjara seumur hidup, namun apa yang diterimanya tidak setimpal dengan kes jenayah membunuh ahli keluarganya sendiri.

Semoga kisah keluarga ini dapat memberi pengajaran buat masyarakat dunia sekalian. Jangan kerana nafsu, sanggup korbankan orang-orang tersayang.