Pelakon dan model popular, Meerqeen turut tidak ketinggalan bagi melaungkan solidariti buat saudara Islam, yang sedang ditimpa ujian berat di bumi Palestin.

Menerusi sebuah coretan panjang lebar di Instastory miliknya, bekas peserta Hero Remaja itu memanjatkan doa kepada saudara sesama Islam di sana.

Selain itu, pelakon naskhah hit Nenek Bongkok Tiga itu juga berharap agar bantuan yang disalurkannya sampai kepada mereka yang memerlukan di sana.

ARTIKEL BERKAITAN : Meerqeen Miliki Kereta Pertama Pada Usia Muda, Netizen Tumpang Bangga

Doa Meerqeen Buat Rakyat Palestin, Titip Harapan Bantuannya Sampai Kepada Mereka Di Sana

“Semoga semua pemberianku sampai pada semua yang ada di Palestin Ya Allah. Amin Ya Rabb. Itu sahaja yang saya boleh bantu dari jauh. Ya Allah lindungi dan tolonglah saudara kami di Palestin.

IKLAN

“Kurniakan mereka kekuatan, kesihatan dan keselamatan. Berikanlah hidayah kepada para pemimpin. Sabarkan keluarga para pejuang dan jadikan wafat mereka sebagai syuhada,” katanya.

Pada masa sama, Meerqeen turut menitipkan harapan agar semua doa-doanya kepada seluruh rakyat di Palestin dimakbulkan yang Maha Esa.

Doa Meerqeen Buat Rakyat Palestin, Titip Harapan Bantuannya Sampai Kepada Mereka Di Sana

IKLAN

“Allahuakbar… Allahuakbar… Allahuakbar. Ya Allah tunjukkanlah kemukjizatan, qudrahMu. Balaslah pengorbanan, airmata, nyawa dan darah mereka di dunia dengan kemenangan di akhirat dengan syurgaMu.

“Ya Allah Ya Ghafur, ampuni kami, maafkanlah kami yang tidak punya kemampuan membebaskan Masjidil Aqsa. Yang hanya mampu mempersembahkan sebuah doa. Kabulkanlah doa kami dan harapan orang-orang Palestin, Amin Allahumma amin,” tulisnya lagi.

Doa Meerqeen Buat Rakyat Palestin, Titip Harapan Bantuannya Sampai Kepada Mereka Di Sana

IKLAN

Terkini di media sosial, warganet telah melancarkan gerakan Blockout2024 dengan memboikot selebriti Hollywood yang tidak menyokong Palestin.

Ia susulan daripada majlis Met Gala 2024 yang berlangsung pada hari yang sama Palestin diserang oleh tentera Israel.

Difahamkan gerakan itu juga turut dilakukan oleh warganet di Malaysia. Ramai nama artis dan pempengaruh yang terpalit dan disenaraikan dalam #celebrityblocklist.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Meerqeen

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI