Personaliti popular, Daiyan Trisha antara selebriti Malaysia yang kini tidak gentar bersuara mengenai penindasan yang dilakukan kepada Palestin biarpun dengan pendirian itu bakal menyebabkan hubungannya dengan jenama antarabangsa bakal terjejas.

Seperti yang kita tahu, wanita berusia 30 tahun ini antara selebriti Malaysia yang acapkali berkolaborasi dan menjadi wajah jenama antarabangsa untuk pasaran lokal. Populariti dan persona yang dimilikinya menjadikan dia sering dijemput sehingga ke luar negara.

Dalam satu hantaran di laman Instagramnya, pelantun lagu Penat ini mencoretkan luahan hatinya panjang lebar.

Daiyan Trisha Berdiri Teguh Dengan Palestin, Tak Takut Hubungan Dengan Jenama Antarabangsa Terjejas

“Assalamualaikum, mungkin posting ini akan memberi kesan terhadap hubungan kerja saya dengan jenama-jenama antarabangsa tetapi apabila tiba masanya untuk saya berdiri teguh atas prinsip saya, saya tidak boleh berdiam diri untuk masa yang lama.

IKLAN

“Rezeki ada dimana-mana dan Allah telah memberi saya kejayaan dan kebahagiaan yang tidak pernah saya bayangkan selama ini, Alhamdulillah. Oleh itu di saat-saat gentir ini saya tak akan pernah boleh berdiam diri dan membelakangkan agama saya, kepercayaan saya dan paling utama, saudara-mara saya di Gaza yang sedang bertarung nyawa, dibunuh, diperlaku dengan sangat kejam dan dirampas segala hak kemanusiaan mereka.

ARTIKEL BERKAITAN: Lebih Cantik & Menawan, ‘Bob Hair Era’ Pilihan Gaya Rambut Daiyan Trisha

Daiyan Trisha Berdiri Teguh Dengan Palestin, Tak Takut Hubungan Dengan Jenama Antarabangsa Terjejas

IKLAN

“Mereka didiamkan sementara dunia disuap propaganda zionist yang sudah terang lagi bersuluh sebuah penipuan yang tidak masuk akal. selama ini saya kerap bersuara, dan saya tidak akan berhenti di sini hanya kerana saya mulai diiktiraf di persada yang berbeza – malah saya akan bersuara dengan lebih lantang.

“Dunia kita sudah makin hampir di saat-saat akhir. Jika ada masa yang tepat untuk kita bersuara dan melawan, ia adalah sekarang,” tulisnya penuh penuh perasaan demi memberi kesedaran terhadap apa yang terjadi di Gaza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daiyan Trisha (@daiyantrisha)

IKLAN

Selain itu, Daiyan turut menyatakan yang dia sudah mendermakan sebanyak RM20 ribu untuk disalurkan sebagai bantuan. Kongsinya lagi, “Saya sudah pun menyalurkan RM20k menerusi Persatuan Cinta GAZA Malaysia @cintagazamalaysia, and I encourage everyone to donate within your means. Links for donation is on my IG stories.”

Dikala ramai yang berada dalam kedudukannya tidak berani untuk terlalu vokal dalam isu ini, diharapkan dengan pendirian yang ditonjolkan Daiyan menjadi pemula kepada gerakan kesedaran yang lebih besar.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.