Kalau nak diikutkan, tiada apa pun yang menghairankan selebriti kegemaran korang memuat naik gambar berbelanja.

Kadangkala, selebriti membeli bukannya sebab mereka suka untuk membazir pun. Tetapi ia adalah untuk memenuhi keperluan mereka. Cuma netizen yang melihat gaya hidup membeli mereka itu sebagai satu pembaziran.

Untuk selebriti berstatus single, sememangnya mereka akan membeli barang untuk diri sendiri. Kalau tidak pun, mereka akan membeli untuk ahli keluarga, BFF mahupun untuk peminat mereka (ingat tak Oprah Winfrey?!)

Namun, apabila selebriti sudah berpunya, pastilah segala perbelanjaan dicurahkan kepada girlfriend atau boyfriend masing-masing. Ada juga yang kononnya berbelanja sakan untuk skandal. Opps!

Nak tahu betapa dalamnya cinta selebriti kepada pasangan? Cuba tengok 5 selebriti pilihan REMAJA ini, sakan ke tidak?

==============================

Elfira Belanja Sufian Naik Helikopter

Amboi, tak cukup bawa jalan-jalan naik kereta, Sufian Suhaimi dikejutkan oleh tunangnya, Elfira Loy yang mengajak menaiki helikopter sempena hari jadi Sufiab yang ke-25, tahun ini.

Pada mulanya mereka berdua sekadar breakfast nasi lemak je di Kuala Lumpur. Sekali, Elfira persembahkan chopper ride selama 20 minit untuk mereka berdua saja, bermula dari Tasik Titiwangsa.

Lahirkan Anak, Amyra Dapat Kereta

Besar pengorbanan pelakon, Amyra Rosli yang melahirkan anak sulungnya bersama Amar Baharin pada 15 Oktober 2017. Walaupun sehingga sekarang, pasangan selebriti ini merahsiakan nama bayi mereka (just tell us already!), satu kejadian yang menarik perhatian peminat sehingga like posting tersebut mencecah 185,800 likes adalah apabila Amar menghadiahkan kereta baru kepada Amyra.

Wow! Setiap tahun pun kita sanggup beranak ni hehe..

IKLAN

Aaisyah Rai Birthday Ke-3 Di UK

Okay, ni jeles. Sempena hari lahir ketiga si comel Aaisyah Dhia Rana 1 November lalu, Rozita Che Wan (Che Ta) dan Zain Saidin telah membawa puteri mereka itu untuk melancong ke London, Paris dan Geneva.

Sebenarnya, hadiah percutian selama 10 hari itu sepatutnya diberikan kepada Aaisyah pada tahun lalu. Namun kerana pada tahun lalu, Che Ta telah disekat daripada ke luar negara kerana isu tunggakan cukai, percutian terpaksa ditunda ke tahun ini. Untunglah dapat pergi Disneyland Paris!

Beberapa Lagi Selebriti Dapat Kereta.

Bukan Amyra Rosli seorang saja, rupanya ramai lagi yang dapat kereta baru! September lalu, pelakon Yana Samsudin dikejutkan oleh suaminya dengan hadiah kereta jenis SUV berwarna putih. Siap diikat riben pink lagi tau!

Khai AF1 juga mempunyai idea yang sama apabila menghadiahkan isterinya, Rosma dengan kereta mewah Audi TT setelah Rosma dilaporkan lama mengidam untuk memiliki model kereta tersebut.

50 Kuntuman Ros Untuk Fattah

Okay, lepas ni penulis boleh pergi check-up kaki. Takut-takut kencing manis pulak sebab mereka ini sweet sangat!

IKLAN

Sempena hari lahir ke 27 Fattah Amin pada September lalu, pasangan skandal are-they-or-are-they-not Fattah iaitu pelakon, Fazura telah menghadiahkan 50 kuntum ros merah, dessert dan kad ucapan berbentuk heart (OMG!) kepadanya. Mungkin mereka berdua ini sememangnya obses dengan bunga ros apabila Fattah juga pernah memberikan 500 kuntum bunga yang sama kepada Fazura sebagai hadiah hari jadi.

==============================

Sweet ke tidak? Kebanyakan daripada hadiah yang diberi oleh para selebriti memanglah mahal sehingga mencecah ratusan ribu Ringgit. Bunga ros sekarang pun dah mahal tau!

Sebenarnya korang pun boleh menghadiahkan pasangan dengan hadiah dengan bajet yang kureng sikit daripada mereka. REMAJA war-warkan beberapa produk khas keluaran Disember ini yang pastikan akan buatkan pasangan sayang lebih punyalah!

Body Shop Special Edition Festive Fragrance

Dipakejkan dengan gel mandian, sugar scrub, body butter dan krim tangan, korang tak perlu lagi susah-susah nak balut hadiah kerana packaging set daripada Body Shop ini memang dah cantik dah! RM99 untuk setiap perisa.

IKLAN

Fenty Beauty Holiday Collection

Yasss, Rihanna is back! Koleksi mekap yang dijual dengan jumlah terhad ini pasti menjadi favourite pasangan korang yang sukakan glitter. Paling mencuri tumpuan tentulah palet Galaxy Eyeshadow yang memuatkan 14 warna glitter. Bermula dari RM80 hingga RM240

 

Laneige Pop! Holiday Collection

Jika pasangan sukakan warna-warna ceria pula, koleksi ini memang wajib dimiliki. Ini kerana ia mengandungi pelbagai produk berversi mini seperti Sleeping Mask, Two-Tine Tint Lip Bar, Cushion Blusher dan pembayang mata. Bermula dari RM85 hingga RM165

SK-II Facial Treatment Essence

Khas untuk peminat SK-II, korang perlu gasak pasangan masing-masing untuk menghadiahkan koleksi edisi terhad ‘Change Destiny’ ini. Pilih saja rekaan botol berserta mesej yang korang sukakan. Walaupun sedikit mahal tetapi essence daripada SK-II ini memang diakui berkesan. Bermula dari RM657

innisfree Winter Skin Care Puzzle Collection

Bayangkan pasangan boleh mendapat semua jenis produk penjagaan diri di dalam sebuah kotak? Mereka mesti dah tak ada alasan nak merajuk dengan korang. Koleksi musim percutian daripada jenama Korea Selatan ini menyediakan Green Tea Seed Serum (bestseller!), pupur Black Green Tea Mas, Orchid Enriched Cream (krim anti-penuaan), Green Tea Mineral Mist, dan Green Tea Sleeping Pack). Kalau tak cantik juga ni tak tahulah heheRM120

 ==============================

Bestkan!

Bukanlah bermaksud rasa kasih sayang antara pasangan, adik-beradik, ibu-anak dan kawan akrab itu terletak pada pemberian hadiah. Namun jika pasangan mampu, apa salahnya untuk memanjakan mereka sekali-sekala.

Paling penting, hadiah doa yang ikhlas kepada pasangan wajib diberi; seperti yang dilakukan ibu Neelofa, Datin Kartini kepada anaknya sempena ulang tahun ke 28, awal tahun ini.