Dalam pada hati teringin untuk berhibur di hujung minggu, sensitiviti masyarakat terhadap pergolakan yang sedang berlaku di Timur Tengah di antara Palestin dan Israel tetap dijaga erat oleh KFC Malaysia.

Susulan itu, mereka sebentar tadi mengumumkan penangguhan acara Kepci Music Fest ketiga. Konsert yang sepatutnya dilangsungkan pada 21 Oktober 2023 (Sabtu) di Arena Larkin dengan kehadiran artis-artis ternama termasuklah Datuk Amy Search dan Dato’ SriSiti Nurhaliza itu ditangguhkan buat masa ini demi menghormati saudara kita yang sedang bergelut di sana.

Menerusi kemas kini di akaun KFC Malaysia, ia memohon maaf kepada semua yang menantikan Kepci Music Fest dan memahami kesulitan yang pastinya dialami oleh semua pihak termasuklah pengunjung, vendor serta mereka yang terlibat dalam penganjurannya.

“Kami berharap untuuk dapat mengumumkan tarikh baru di kepcimusicfest.com pada masa akan datang,” catatnya lagi selain berterima kasih kerana setia meminati jenama KFC.

Bukan Waktu Sesuai Untuk Berkonsert, KEPCI Music Fest Ditunda

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Ogos & Oktober Tak Akan Bosan Bila KEPCI Music Fest Turun Padang Ke 3 Negeri Ini, Senang Betul Nak Dapatkan Tiket! – REMAJA

Dalam pada itu, di pihak selebriti yang dijadualkan untuk menyanyi pada hujung minggu ini pula, mereka turut memohon maaf di atas kesulitan tersebut dan berterima kasih kepada pihak yang menyokong tindakan mereka untuk menangguhkan konsert.

IKLAN

Tinta Datuk Amy Search, “InsyaAllah saya akan bertemu dengan anda semua bila tarikh baharu diumumkan kelak.” Sementara itu, Dato’ Sri Siti Nurhaliza pula berkata, “Kata sepakat ini dipersetujui (olehnya bersama rakan artis dan penganjur) kerana konflik kemanusiaan yang melanda Timur Tengah. Saya sangat menghargai sokongan dan timbang rasa anda semua.”

BACA LAGI: KFC Lancarkan Semula Topi & Pin Enamel Edisi Terhad, Patutlah Ramai Tanya Chubb-E & Qistina Raisah Mana Nak Beli – REMAJA

IKLAN

Lebih baiklah begini kan? Dengan apa yang berlaku sekarang pun, pastinya ramai dalam kalangan pengunjung yang tidak lagi bersemangat untuk berhibur. Kita jumpa next time ya di Larkin!

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.