Sumber Foto : Instagram @ijeebster

 

Selepas meledak di carta tren pada tahun lalu sebagai sebuah karya drama yang mendapat tontonan tertinggi sepanjang tahun 2020, AKHIRNYA tarikh tayangan untuk sekuel Budak Tebing telah disahkan.

Bulan demi bulan, peminat setia menanti pengumuman berkenaan. Pada awalnya, Budak Tebing 2 katanya dijadualkan untuk tayangan bulan Ramadan seperti yang berlaku pada tahun lalu. Kemudian timbul pula spekulasi yang berkata ia sedia ditayangkan pada bulan Syawal..

Well guys, we can put all these speculations to rest.

Budak Tebing 2 bakal menemui skrin televisyen korang bermula 18 Jun ini, pada setiap hari Rabu hingga Sabtu pada jam 9.00 malam.

Budak Tebing 2 Temui Penonton Dua Minggu Lagi, Imran Aqil Muncul Sebagai..

IKLAN

Drama yang dibintangi oleh barisan pelakon muda lagi berbakat seperti Aedy Ashraf, Adam Lee, Bella Dowanna, Eyka Farhana, Faris Esqandar dan Firdaus Ghufran ini khabarnya turut menampilkan beberapa lagi karakter baru bagi menambah warna dan dinamik pada jalan cerita sekuel ini.

Ini termasuklah finalis Hero Remaja 2020, Imran Aqil yang ketika dihubungi turut menzahirkan keterujaannya menantikan episod pertama Budak Tebing 2, dua minggu dari sekarang.

IKLAN

“Jujurnya, perasaan saya bercampur-baur sedikit. Teruja sudah pasti kerana kami telah lama menantikannya. Tapi sememangnya tekanan itu juga ada kerana expectation yang diletakkan oleh penonton tegar Budak Tebing bukanlah calang-calang.

“Musim pertama telah membuktikan karya di luar kotak seperti Budak Tebing punya tempat di hati peminat hiburan tempatan. Jadi bagi sekuel kali ini tentunya mereka mengharapkan sesuatu yang sama hebatnya.

“Kali ini, saya merupakan di antara watak baru yang diperkenalkan bagi menambah plot menarik Budak Tebing 2. Saya memegang watak seorang yang menghidap sejenis komplikasi mental yang dikenali sebagai kleptomania disorder. Watak ini mempunyai tabiat yang suka mencuri walaupun dia mampu membeli sesuatu barang,” jelas pemegang gelaran Hero Inspirasi 2020 ini.

IKLAN

Budak Tebing 2 Temui Penonton Dua Minggu Lagi, Imran Aqil Muncul Sebagai..Budak Tebing 2 Temui Penonton Dua Minggu Lagi, Imran Aqil Muncul Sebagai..

Akui Imran, sepanjang musim pertama Budak Tebing, dia tidak terlalu mengikuti ‘hype’ yang dicetuskan drama Budak Tebing atas komitmen bertanding pada waktu itu untuk pencarian Hero Remaja 2020.

Biarpun begitu, Imran mengkaji semula esen drama tersebut dan berpendapat ia begitu diminati kerana pendekatan ‘tidak berlapik’ terhadap penonton remaja sepertinya.

“Tentunya, pengenalan watak-watak baru seperti yang dibawakan oleh saya kali ini akan dinilai oleh penonton. Masing-masing berperanan dan bukan sekadar tempelan sebagai penyedap jalan cerita. Jadi, saya pasti penonton Budak Tebing 2 akan terus mengikuti musim kedua ini kerana ia amat dekat dengan kisah masyarakat sekarang,” ujarnya lagi.

Terdahulu, Imran Aqil pernah membintangi drama Lelaki Lingkungan Cinta juga di slot Lestary di TV3 sebagai Hardy.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI