Sesi pertama bagi pusingan akhir uji bakat pencarian Hero Remaja 2021 telah pun berjalan dengan lancar dengan kehadiran peserta yang rata-ratanya menetap di Kuala Lumpur dan Selangor. Disebabkan rentas negeri masih lagi tidak dibenarkan, maka kali ini kebanyakan peserta uji bakat adalah yang tinggal di Lembah Klang.

BACA: Ikut SOP Ketat, Casting Hero Remaja 2021 Tetap Berjalan & Havoc

Seperti tahun-tahun yang lalu, pencarian Hero atau Dewi Remaja sentiasa menerima penyertaan daripada selebriti media sosial atau lebih popular dengan gelaran instafamous. Malah, ada yang menganggap bahawa jika instafamous menyertai sesi uji bakat ini pasti akan diterima masuk menjadi finalis.

Kali ini, Muhammad Aniq Syafiq Jemain atau Nick Syaf dan Baihaqi Abdul Majid turut menyertai uji bakat Hero Remaja 2021. Bagi Nik sendiri, tidak ada isu sama ada instafamous atau orang biasa yang datang mencuba nasib dalam pertandingan seperti ini kerana apa-apa pun perkara utama yang diambil kira adalah bakat mereka.

Instafamous Bukan ‘Tiket’ Lulus Sesi Uji Bakat Pencarian Hero Remaja 2021

“Bak kata orang, tiada yang lama, tiada yang baru. Bagi saya, perkara seperti ini sebenarnya tidak mendatangkan masalah pun kerana ini semua adalah rezeki yang sudah tertulis. Semua orang ingin belajar untuk menjadi yang terbaik, jadi tidak salah sekiranya kami juga ingin mencuba nasib,”

IKLAN

Nik Syaf antara peserta yang berjaya ke peringkat ketiga, sekali gus menerima kad ‘PASSED’ daripada barisan juri. Remaja berusia 23 tahun ini tidak menonjolkan bakat tariannya kerana para juri sudah sedia maklum dengan kehebatan tarian Nick. Ingin berikan kelainan, Nick mencabar diri untuk berlakon dan juri Que Haidar juga menjelaskan bahawa ada ‘sesuatu’ dalam diri Nick yang akan membawanya lebih jauh.

Instafamous Bukan ‘Tiket’ Lulus Sesi Uji Bakat Pencarian Hero Remaja 2021

Walau bagaimanapun, remaja ini dinasihatkan untuk lebih bersedia sekiranya dipilih menjadi finalis. Ada banyak perkara yang perlu diperbaiki untuk dia masuk ke dalam industri hiburan.

IKLAN

Instafamous Bukan ‘Tiket’ Lulus Sesi Uji Bakat Pencarian Hero Remaja 2021

“Saya berjanji saya akan cuba untuk berubah menjadi lebih baik. Saya akan ingat setiap apa yang juri pesan pada hari ini,” jelas Nick.

Namun, nasib tidak menyebelahi Baihaqi kerana dia gagal untuk mara ke peringkat seterusnya kerana dia tidak dapat menyakinkan juri di peringkat ketiga.

IKLAN

Instafamous Bukan ‘Tiket’ Lulus Sesi Uji Bakat Pencarian Hero Remaja 2021

“Saya dah selesai ke stage 3 tapi malang sekali kerana saya tidak berjaya untuk meneruskan ke peringkat seterusnya. Saya terima kerana saya sedar kekurangan saya dan juri pun cakap saya masih belum bersedia. Lagi pun kata mereka umur saya masih muda, jadi saya masih banyak lagi peluang untuk mencuba pada tahun akan datang,”

“Saya tidak akan berputus asa, sebaliknya saya pastikan jika saya hadir ke sesi uji bakat masa hadapan, saya akan buat lebih baik berbanding hari ini,” jelas Bai.

Untuk korang yang masih ingin mencuba, sesi uji bakat pencarian Hero Remaja 2021 akan diteruskan lagi pada hari esok (11 April 2021) bermula jam 9 pagi hingga 4 petang.