Bila Batman, Tron & King Arthur Berdiri 2 Meter Dari Kami! Filem Triple Frontier Mendebarkan

171

 

Macam tak percaya pula bila pelakon terkenal Hollywood seperti Ben Affleck (Justice League), Garrett Hedlund (TRON Legacy) dan Charlie Hunnam (King Arthur) berdiri di hadapan kami semua, baru-baru ini.

 

Kemunculan tiga pelakon kacak dan berbakat itu di samping Charles Roven (penerbit) adalah sempena kemunculan filem terbitan Netflix terbaru, Triple Frontier.

(Dari kiri): Charles Roven, Ben Affleck, Charlie Hunnam dan Garrett Hedlund.

Triple Frontier yang mula ditayangkan HARI INI menceritakan mengenai bagaimana lima orang bekas pengawai operasi Special Forces bergabung kembali untuk merancang rompakan di sempadan Amerika Selatan.

Jika dulu mereka berkhidmat untuk negara, kali ini mereka lakukannya untuk diri sendiri. Dan sepanjang filem tersebut, mereka bergelut dengan skil ketahanan diri, kesetiaan kepada kawan dan untuk kekal hidup.

* * * * *

Bukan senang nak kumpulkan para pelakon popular seperti ini dalam satu filem aksi.

Ben Affleck berkata, pengaruh hebat pengarah J.C Chandor dan barisan mantap pelakon membuatkannya tak mampu menolak tawaran tersebut.

Ben Affleck

“Anggota tentera yang berkhidmat untuk negara mereka berdekad lamanya sebenarnya mempunyai kehidupan normal juga. Dan apabila karakter ‘baik’ ini terlibat dalam misi rompakan harta gangster dadah, ia membuatkan saya lebih tertarik dengan Triple Frontier,” kata pemenang anugerah Oscar itu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Majalah Remaja, MY (@majalahremaja) on

 

Garrett dan Charlie Diambil Kerana Kelihatan Seperti Kembar?

Sama ke muka Sam Flynn dan King Arthur berdua? Hehe..

Garrett Hedlund

Kata Garrett Hedlund, “J.C (pengarah) pada masa itu sedang mencari watak adik saya dan mungkin kerana kami kelihatan seiras, kami berdua diambil berlakon. J.C tidak mengetahui yang saya dan Garrett sebenarnya sudah berkawan baik selama 15 tahun dan itu sedikit sebanyak membantu kami menjayakan watak masing-masing.

“Skrip Triple Frontier yang mencabar kami untuk menceritakan integriti watak sebenar. Selalu filem melibatkan tentera ini hanya menceritakan isu post-traumatic disorder dan aksi lasak. Tetapi apa yang Triple Frontier lakukan adalah menayangkan kepayahan anggota keselamatan seimbangkan kehidupan harian dengan tugas mereka.”

Charlie Hunnam

Tambah Charlie pula, “Jabatan special operation juga tak selalu ditayangkan di dalam filem secara realistik. Kami pelajari cara mereka bergerak, teknik menembak dan emosi sebenar semasa berkhidmat. Dalam satu babak, kami juga perlu berenang dengan keldai di tengah kolam renang Olimpik.

“Lokasi filem ini juga menjadikannya menarik. Kami pergi ke Hawaii, Nevada, utara California dan Colombia. Beberapa lokasi tersebut juga mempunyai altitud tinggi dan ia sangat mencabar keadaan kesihatan kami,” katanya semasa bertemu dengan peminat dalam sesi Meet & Greet.

Macam best je!

Ini trailer Triple Frontier, jangan lupa tonton lepas balik rumah malam ni!

CER KOMEN SIKIT