Actions speak louder than word, indeed.

 

Adat orang bercinta, ada masanya kita akan menyimpan rasa syak wasangka dan tak percaya terhadap pasangan sendiri. Mungkin ramai yang cuba mengenepikan perasaan ini, hakikatnya jauh di dalam hati tersemat rasa insecure yang orang lain tidak tahu.

Sejak kebelakangan ini, REMAJA banyak mendengar keluhan di media sosial tentang kes teman lelaki yang mencurangi pasangan mereka termasuklah di kalangan selebriti tempatan.

Girls, usah jadi mangsa yang senang diperbodohkan ya.

Nak tahu bagaimana cara untuk korang ketahui kelakuan seorang lelaki yang – mungkin – sedang mencurangi kalian, nah 5 perkara petanda awal yang boleh korang perhatikan.

 

IKLAN

Tiba-Tiba Suka Berahsia

Betul-Betul Syak Boyfriend Curang? Perhatikan 5 Petanda Besar Ini

Semakin lama semakin suka berahsia.

Kita faham pasangan akan menyimapan perkara peribadi terhadap diri sendiri. Namun dia juga semakin berahsia dari segi keberadaannya atau aktivitinya pada setiap hari. Bila menjawab ada sahaja alasan yang tidak meyakinkan diberikan olehnya. Berbeza ketika dahulu, tak sempat untuk korang bertanya pun dia sudah beritahu sedang berada di mana.

 

IKLAN

Sibuk 24/7

Ini alasan yang paling klasik. Ya, bukan kita tidak faham tugasannya pada setiap hari. Tapi jika si dia sentiasa memberi alasan sibuk atau tidak mahu diganggu setiap kali kita cuba untuk berhubung, tentulah kita sebagai pasangan pun hairan. Di sinilah bermula sindrom GF stalker yang meletus dalam diri teman wanita.

 

Penampilan Berubah Mendadak

Betul-Betul Syak Boyfriend Curang? Perhatikan 5 Petanda Besar Ini

Siapa yang tak gemarkan pasangan yang semakin menjaga penampulan diri, tampak kemas dan selalu berbau harum. Namun hati-hati girls sekiranya perubahan pada pasangan korang adalah terlalu drastik. Jika dahulu dia tidak kisah pun untuk memakai baju yang sama. Kini semakin banyak pula pakaian baharu yang dibelinya. Adakah si dia sedang cuba untuk ‘impress’ seseorang selain kamu?

IKLAN

 

Dingin

Cuba perhatikan cara dia membalas mesej kamu. Jika corak perbualannya berubah dan semakin dingin dalam komen balasnya, ada sesuatu yang tidak kena. Kalau si dia tidak angkat call atau langsung tidak menunjukkan ‘effort’ untuk membalas mesej sentiasa, mesti ada yang tidak kena. A late reply from a boyfriend is normal, a distant silence from his end is not.

 

Pantang Sentuh Telefon

Betul-Betul Syak Boyfriend Curang? Perhatikan 5 Petanda Besar Ini

Ya, kita faham telefon pintar adalah ‘ruang’ peribadi seseorang termasuklah pasangan sendiri.

Akan tetapi, jika si dia laju sahaja melatah bila korang meminjam telefon pintarnya, ada sesuatu yang tidak kena. Apatah lagi jika dia enggan membiarkan korang memasuki laman media sosial dengan akaunnya, hmm..

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI