Foto Via Facebook Tun Mahadhir

Sebelum ini, satu Malaysia berdebar bila mendapat perkhabaran mengenai bekas Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad telah dimasukkan ke Institut Jantung Negara (IJN), Kuala Lumpur dua kali berturut-turut dalammasa yang dekat.

Beriadah Di Tasik Putrajaya, Tun Dr Mahathir Beransur Pulih Dan Ucap Terima Kasih Doakan Dirinya
Foto Via Tun Mahadhir

ARTIKEL BERKAITAN : Tun Dr Mahathir Dimasukkan Ke IJN Sekali Lagi. Pengamal Media Mula Berkumpul Dan PM Datang Melawat

Terbaru Dr Mahathir memaklumkan beliau kini sudah mampu melakukan pelbagai aktiviti harian dan berharap untuk pulih sepenuhnya. Menerusi video yang dimuat naik di laman Facebook semalam.

“Adakalanya saya taklah berharap untuk pulih tetapi Alhamdulillah, dengan rawatan yang diberi di IJN, saya pulih.

IKLAN

“Waktu ini saya boleh berjalan, makan, tidur, duduk. Saya hampir macam biasa, tapi tidak begitu kuat untuk buat kerja sebagainya. Tapi saya berharap saya boleh pulih,” katanya.

Dr Mahathir turut mengucapkan terima kasih kepada semua yang telah mendoakan kesihatan dirinya sehingga berjaya pulih daripada penyakit yang disifatkan beliau sebagai amat teruk.

Menerusi satu lagi hantaran di Facebook, Dr Mahathir turut berkongsi gambar beliau beriadah di sekitar Tasik Putrajaya pagi ini dengan ditemani isterinya Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali.

IKLAN

Sebelum ini, Dr Mahathir dimasukkan ke IJN untuk menjalani prosedur perubatan elektif.

Alhamdullillah, moga Allah terus berikan kesihatan yang baik buat bekas pemimpin negara yang disayangi seluruh rakyat Malaysia ini.

IKLAN

BACA LAGI : Semangat Juang Tinggi, Tun Mahathir Kini Boleh Luangkan Masa Di Rumah Tapi…

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber: Bernama