Goodbye Song-Song Couple! 

Setelah mengejutkan orang ramai dengan pengumuman cerai mereka hujung Jun lalu, hari ini, pasangan pelakon, Song Hye Kyo dan Song Joong Ki sah bercerai.

Menerusi media Korea Selatan, pada jam 10 pagi tarikh 22 Julai, kedua-dua pihak mencapai kata persetujuan untuk kes mereka dan di hadapan hakim, Jang Jin Young di Mahkamah Keluarga Seoul, mereka kini sah membawa haluan masing-masing.

Sementara itu, agensi pelakon drama Full House itu iaitu UA turut mengeluarkan kenyataan rasmi mengenai penceraian tersebut.

IKLAN

“Hai, ini adalah UAA. Hari ini bertarikh 22 Julai 2019, penceraian Song Hye Kyo mencapai kata putus di Mahkamah Keluarga Seoul. Perbincangan diadakan oleh kedua-dua belah pihak dan proses penceraian telah pun selesai tanpa ada pembahagian aset dan harta benda oleh kedua-dua belah pihak,” tulis kenyataan tersebut. 

Baik Song Hye Kyo mahupun Song Joong, mereka mengambil keputusan untuk bercerai secara baik tanpa perlu ke mahkamah.

 

IKLAN

Sebelum ini, Song Joong Ki memfailkan penceraian pada bulan lalu dengan alasan tiada persefahaman seterusnya menamatkan perkahwinan mereka yang berlangsung selama 20 bulan itu.

Dalam tempoh proses bercerai, Song Joong Ki dan Song Hye Kyo meneruskan aktiviti seni mereka seperti biasa.

IKLAN

Setakat ini, Song Hye Kyo berpindah ke sebuah villa mewah di UN Village, salah satu kawasan elit di Seoul manakala Song Joong Ki berpindah semula di rumah keluarganya.

Sumber: Koreaboo

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI