Sudah bertebaran berita mengenai bekas Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad telah dimasukkan ke Institut Jantung Negara (IJN), Kuala Lumpur sekali lagi hari ini.

Menurut laporan Astro Awani, Tun Dr Mahathir sedang dipantau di unit rawatan koronari.

Petugas media pula dilihat mula berkumpul di IJN bagi mendapatkan maklumat terkini mengenai keadaan bapa pemodenan negara itu.

Seiring itu,pada jam 5.35 petang tadi Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob tiba di IJN . Beliau hadir dengan kenderaan Toyota Velfire berona putih dan diiringi oleh pasukan polis.

Sehingga kini, tiada sebarang kenyataan rasmi dikeluarkan.

IKLAN

7 Januari lalu, Tun Dr Mahathir dimasukkan ke IJN bagi menjalani prosedur perubatan elektif dan kemudiannya dibernarkan keluar pada 13 Januari.

Sebelum itu beliau sudah dimasukkan ke IJN pada 16 Disember 2021 dan dibenarkan keluar lapan hari kemudian.

IKLAN

Kini berusia 97 tahun dan masih bergiat aktif dalam dunia politik, Perdana Menteri Malaysia keempat dan ketujuh itu merupakan Pengerusi Parti Pejuang Tanah Air (PEJUANG) selain bergelar Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Langkawi, Kedah.

+++ Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

IKLAN

Sumber: (1), (2)