Mungkin ada segelintir masyarakat di negara ini malu berbahasa Malaysia ketika berkomunikasi terutamanya dalam golongan remaja. Tapi lain pula cerita dengan influncer dan usahawan berjaya, Khairul Aming yang bangga untuk cakap Melayu di atas pentas di luar negara.

ARTIKEL BERKAITAN  : Banyak Kali Gagal Sebelum Berjaya Buka 2 Kilang, Khairul Aming ‘Throwback’ Realiti Jatuh Bangun

Beri Ucapan Dalam Bahasa Melayu Di Negara Jiran, Khairul Aming Sekali Lagi Raih Pujian

Sebagaimana kita tahu, telah berlangsungnya sebuah majlis TikTok For Your Stage yang diadakan di Indonesia, pada 29 Oktober lalu yang turut dihadiri beberapa influencer dari Malaysia termasuklah Khairul Aming.

Apa yang menarik perhatian netizen, Khairul Aming telah menggunakan Bahasa Melayu sepenuhnya apabila memberi ucapan ketika siaran langsung majlis tersebut ternyata meraih pujian serta kebanggaan orang ramai terutamanya warga Malaysia.

 

IKLAN
@khairulaming Sepatah dua kata dari team creator Malaysia 🇲🇾🥹 #TikTokForYouStage @TikTok For You Stage @tiktokIDofficial ♬ original sound – Khairulaming

Bukan itu sahaja, dia juga turut berkongsi inspirasi bagaimana berjaya menjadi seorang pencipta kandungan (content creator) dan usahawan yang berjaya.

Jelasnya, inspirasi tersebut adalah datang daripada pengikutnya sendiri di laman sosial yang telah membuatkan dia meraih apa yang dicapai pada ketika ini.

“Inspirasi saya semestinya daripada pengikut itu sendiri. Saya sudah buat video masak lima tahun, ada yang menggunakan video tersebut untuk keluarga, pelajar gunakan untuk masak di rumah sewa dan ada juga gunakan untuk perniagaan.

IKLAN

Beri Ucapan Dalam Bahasa Melayu Di Negara Jiran, Khairul Aming Sekali Lagi Raih Pujian

“Jadi, semua kisah-kisah ini memberi inspirasi kepada saya dan memberi kesedaran bahawa sebenarnya banyak nilai kita sebagai content creator boleh beri kepada masyarakat walaupun video sepajang satu minit. Salam sayang daripada Malaysia, terima kasih semua,” ujarnya.

Rata-rata netizen memuji pemuda kelahiran Kelantan ini kerana bertutur dan memberi ucapan dalam bahasa Melayu. Malah, Khairul Aming ternyata sangat memberi inspirasi kepada orang ramai untuk terus berjaya dalam kehidupan dan kerjaya.

IKLAN

Cayalah Khairul Aming, moga terus memberi inspirasi kepada anak muda untuk terus berjaya dalam hidup.

ARTIKEL BERKAITAN : Tak Ghairah Tukar Kereta Mewah, Khairul Aming Kongsi Kisah Perodua Bezza-nya – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.