Tinggal lebih kurang empat hari sahaja lagi sebelum menjelang malam finale Hero Remaja 2020. Sudah tentu kelima-lima finalis berdebar menantikan hari bersejarah buat mereka dan kita semua akan mengetahui siapa yang bakal bergelar juara Hero Remaja 2020.

Jabir Meftah, 20, merupakan antara finalis yang bakal berentap di pentas akhir dan beliau merupakan pelajar jurusan Kejuruteraan Kimia di Universiti Teknologi Petronas, Perak. Selepas tular sebentar ketika muncul sebagai penyampai trofi di sebuah acara hiburan, Jabir merupakan ahli yayasan peneraju scholars dengan misi untuk melahirkan generasi muda sebayanya dalam mengejar cita-cita dan memberi manfaat kepada orang lain.

Memegang jawatan sebagai Presiden Youthcare Malaysia, anak muda yang mempunyai darah kacukan Arab-Melayu ini mempunyai visi dan misinya dalam melihat anak muda terus bangkit dalam memajukan diri dan masyarakat.

Terbaru, Youthcare Malaysia bakal menganjurkan sebuah carnival preloved terbesar di Malaysia pada 25 Julai ini. Setiap kali bercerita tentang projek terbarunya ini, jelas terpancar semangat dan kesungguhan daripada anak muda ini.

“Alhamdulillah, projek karnival preloved kami disokong oleh banyak pihak, termasuklah golongan selebriti, influencers, founder jutawan, budak universiti, sekolah menengah dan rendah. Malah, Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr. Noor Hisham Abdullah juga menunjukkan sokongannya kepada gerak kerja kumpulan kami,”

IKLAN

“Projek ini akan dijalankan di setiap negeri dan apa yang menariknya, pada 25 Julai 2020 nanti, carnival itu akan dijalankan secara online menggunakan green screen. Kalau korang nak tahu macam mana ia berlangsung, nantikan..” jelas Jabir.

View this post on Instagram

Thank you for your kind advices @lisasurihani 🥰

A post shared by Youth Care Malaysia (@youthcaremalaysia) on

Walaupun sibuk dengan persiapan akhir Hero Remaja 2020, Jabir Meftah tidak pernah sesekali mengabaikan tanggungjawabnya sebagai presiden Youthcare Malaysia, malah dia sering turun padang untuk mengerah tenaga dalam memberi bantuan kepada masyarakat.

“Ramai yang bertanya bagaimana Jabir membahagikan masa antara kerja amal, belajar dan Hero Remaja. Apa yang boleh Jabir kongsikan adalah kita perlu membuat jadual untuk menyusun semua kerja-kerja yang perlu dilakukan. InsyaAllah dengan adanya jadual yang betul, semua pekerjaan dapat dilaksanakan dengan baik.

IKLAN

Bakal Anjur Karnival Preloved Terbesar Di Malaysia, Jabir Meftah Masih Aktif Lakukan Kerja Amal

Kini, Jabir telah selangkah lagi ke hadapan apabila dia sudah mula memasuki set penggambaran drama terbaru, Juliet.

“Alhamdulillah, ini merupakan pengalaman pertama Jabir berlakon drama. Banyak yang Jabir belajar dengan pelakon-pelakon lain, serta team production yang banyak membantu. Dalam pada masa yang sama, Jabir sedang mempersiapkan diri untuk bertanding di pentas akhir Hero Remaja 2020 Khamis ini. InsyaAllah Jabir akan buat yang terbaik dan doakan agar semuanya dipermudahkan,”

Bakal Anjur Karnival Preloved Terbesar Di Malaysia, Jabir Meftah Masih Aktif Lakukan Kerja Amal

IKLAN

“Tidak lupa juga Jabir ingin mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada semua Sahabat Jabir, serta keluarga dan rakan-rakan yang tidak pernah putus-putus mengirimkan doa dan semangat untuk Jabir beraksi di pentas akhir nanti,” sambung Jabir lagi.

**

Jangan lupa saksikan malam finale Hero Remaja 2020 pada 16 Julai 2020 di saluran Astro Ria dan Ria HD bermula jam 9 malam.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI