Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tiada siapa yang tahu…

Begitulah boleh penulis ibaratkan dengan kemenangan Dewi Natasha Perumal Oddiar sebagai juara sulung MYAirline Miss Borneo yang diadakan baru-baru ini bertempat di Imago Shopping Mall, Kota Kinabalu, Sabah.

Selain dinobatkan sebagai juara, Dewi turut memenangi gelaran Miss Congeniality. Seiring dengan kemenangannya Dewi membawa pulang wang keseluruhan bernilai RM6’000, selempang dan sebentuk mahkota.

Anggun & Petah Berbicara, Penyampai Radio ERA Dinobatkan Sebagai MYAirline Miss Borneo 2023

Gadis kacukan Dusun-India ini merupakan salah seorang daripada barisan penyampai radio ERA Sabah bukanlah asing dalam dunia ratu cantik. Boleh dikatakan dia antara figura popular dan pernah memenangi beberapa gelaran sebelum ini seperti Miss Earth Sabah 2017, Unduk Ngadau Dun Sekong 2019, naib juara Miss Grand Sabah 2020 dan naib juara Unduk Ngadau Dun Paitan 2023.

IKLAN

Kebolehannya untuk berkomunikasi dengan baik dalam dialek tempatan dan antarabangsa mempamerkan kepelbagaian dan pemahaman budaya yang tinggi. Persembahan cemerlang Dewi di atas pentas mencerminkan dedikasi dan kerja kerasnya sepanjang pertandingan.

Meninjau ke akaun Instagramnya, gadis berusia 27 tahun ini berkongsi rasa dan menyatakan rasa syukur apabila dianugerahkan gelaran MYAirline Miss Borneo 2023.

BACA JUGA: Beauty With Brains, Graduan Ekonomi Kewangan Dinobatkan Sebagai Unduk Ngadau Kaamatan 2023

IKLAN

Anggun & Petah Berbicara, Penyampai Radio ERA Dinobatkan Sebagai MYAirline Miss Borneo 2023

Anggun & Petah Berbicara, Penyampai Radio ERA Dinobatkan Sebagai MYAirline Miss Borneo 2023

Memetik sedikit perkongsiannya, “Grateful, blessed  and thankful. Adakalanya kita tidak mendapatkan sesuatu sesuai yang kita ingini dan rencanakan. Tetapi ingat lah, Tuhan telah menyediakan sesuatu yang lebih indah untuk kita.

IKLAN

I was blessed to have my supportive family as my backbone in this pageant industry! Tanpa keluarga yang sentiasa support saya, mungkin saya tidak akan berdiri sekuat ini dari tahun 2015 sehingga hari ini. To my pretty amazing people who stood right by my side through it all, thank you for always believing in me, loving me and take care of me since 2020 until today.”

Menurut penjelasan di dalam hantaranya itu lagi, Dewi kini bergelar duta pertama dari Borneo untuk jenama penerbangan tambang murah terbaharu itu.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.