Pelakon, penyanyi dan pengacara Alif Satar telah mengesahkan yang dirinya didiagnos positif virus Covid-19.

Dalam satu hantaran di Instagram, dia berkata, “Assalamualaikum.. dalam kesibukkan alif menjalankan penggambaran, alif telah melakukan beberapa ujian saringan covid-19. Malangnya, keputusan terkini yang alif baru sahaja terima harini, telah menunjukkan bahawa alif didapati positif covid-19 dan perkara ini amatlah mengejutkan dan mendukacitakan.

“Perkara pertama bila alif dapat tahu keputusan ini, adalah semestinya tahap keselamatan keluarga.. isteri dan anak-anak alif, rakan-rakan di set penggambaran dan semestinnya contact-contact rapat yang telah berjumpa dengan alif.”

IKLAN
Alif Satar Positif Covid-19, Sudah Beri Nama Kontak Rapat Kepada KKM.
Tangkap Layar Dari Instagram Alif Satar

Tambahnya lagi, “Alif juga telah memberi nama kepada pihak KKM, kontak rapat yang Alif kenalpasti dalam tempoh 14 hari.. dan alif mohon maaf atas segala kesulitan ini, dan Alif mohon doa semua agar diberikan kesembuhan dan kekuatan untuk menempuhi dugaan Allah swt. Alif doa agar semua terhindar daripada sebarang kemudaratan… p/s alif sekarang menjalani proses kuarantin.”

IKLAN

Kami di editorial Remaja mendoakan semoga Aliff lekas sembuh dan semua kontak rapat negatif dari virus tersebut.

IKLAN

Untuk malkuman pembaca, setakat semalam Malaysia telah mencatat sebanyak 53,679 kes dengan 332 kematian. Sila patuhi SOP yang ditetapkan dan jaga penjarakan sosial anda dalam memastikan penularan Covid-19 boleh dikurangkan.

Sumber & Gambar: Instagram Aliff Satar

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI