Setelah sekian lama berteka-teki, akhirnya Resorts World Genting (RWG) milik Genting Malaysia Bhd hari ini mengumumkan bahawa taman tema luar terbaharunya, Genting Skyworlds dijangka siap dan dibuka kepada orang awam pada suku kedua tahun ini.

Dalam sidang media yang dianjurkan secara virtual tengah hari tadi, RWG berkongsi bahawa mereka telah membelanjakan lebih $USD800 juta ($USD1 = RM4.04) pada taman tema tersebut dan mereka percaya ia akan menarik ramai pengunjung dari sekitar rantau Asia Tenggara.

Akhirnya, Genting Skyworlds Bakal Dibuka Pertengahan Tahun 2021
Foto: themeparx.com

Bagaimanapun, kata Naib Presiden Eksekutif RWG Leisure and Hospitality iaitu Datuk Edward Holloway, Genting Skyworlds akan memberi tumpuan untuk menarik pelancong domestik terlebih dahulu sebaik sahaja Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilonggarkan dan perjalanan di antara negeri dibenarkan.

IKLAN

Jadi, korang bolehlah jangkakan beberapa promosi yang akan ditawarkan kepada pelancong dalam negara untuk tempoh enam bulan hingga satu tahun ini selepas ia dibuka kepada orang ramai.

Sebaik saja sempadan dibuka semula, mereka menjangkakan ketibaan pengunjung dari negara jiran seperti Singapura, Vietnam, Hong Kong dan China.

IKLAN
Akhirnya, Genting Skyworlds Bakal Dibuka Pertengahan Tahun 2021
Logo baharu Genting Skyworlds yang dilancarkan pada hari ini. Foto: Resorts World Genting

Genting SkyWorlds juga akan menggabungkan jenama dan harta intelek 20th Century Fox melalui kerjasama strategik antara Genting Malaysia dan 20th Century Fox.

Wah, mesti gempak kan. Tak sabar nak tunggu suku kedua 2021.

IKLAN

Tapi, jangan nanti berpusu-pusu pula korang naik ke Genting Highland. Berlibur tak salah asalkan jaga SOP, okay?

Sementara tunggu, jom layan dulu video teaser animasi Genting Skyworlds di bawah.