Kemunculan penyanyi WHUT, Aisha Retno dalam program nyanyian Big Stage 2022 pada minggu pertama lalu nyata dinanti-nantikan oleh peminat hiburan tempatan. Rata-rata mengakui kehebatan vokal dan bakat yang dikuasai oleh Aisha lalu tidak sabar untuk melihat kelainan yang akan dibawakan olehnya sepanjang musim keempat ini.

Minggu lalu, Aisha menepati ramalan ramai pihak setelah menduduki kedudukan teratas di antara 12 orang peserta yang bertanding. Aisha yang membawakan lagu Teman nyanyian asal Iman Troye telah memperolehi markah keseluruhan 84.4 peratus. Ia sekaligus menjadikan pertaruhan Aisha yang menukar komposisi lagu tersebut menjadi genre jazz telah menjadi dan disukai oleh juri tetap, Datuk Seri Siti Nurhaliza, Ajai dan juri juara, Aliff Aziz serta juri panas, Mas Idayu.

Cuma, sebilangan peminat Aisha merasakan sedikit terkilan setelah kejayaannya pada minggu pertama itu seakan dikaburi atau ‘overshadowed’ oleh pelbagai gimik kejutan yang disediakan oleh pihak produksi Big Stage 2022.

Aisha Retno Tidak Kecil Hati Perhatian Media Lebih Kepada Iqbal, Sempat Bertegur Sapa Di Belakang Pentas
Aisha Retno menamakan Daniel Chuer, Yazmin Aziz, Elica Paujin, Tegar Septian sebagai antara saingan sengitnya mengikut keputusan minggu pertama Big Stage 2022.

Kemunculan Dato Seri Vida yang seringkali dikaitkan dengan ‘berita panas’ di kerusi Presiden Netizen diikuti dengan pengenalan peserta ke-12, Iqbal Zulkefli yang pada mulanya dirahsiakan sedikit sebanyak telah ‘merampas’ tumpuan penggiat media serta penonton secara amnya daripada kehebatan vokal dan persembahan Aisha.

ARTIKEL BERKAITAN : Penonton Hairan Pemilihan Iqbal Masuk Big Stage, Tuah Adzmi Pun Terpaksa Uji Bakat 3 Kali! – REMAJA

IKLAN

Katanya kepada REMAJA sewaktu sesi Instagram Live #RemajaDengarKata semalam, dia tidak berkecil hati pun dengan perkara tersebut kerana berpandangan setiap peserta pasti mempunyai momen-momen tertentu yang akan diingati oleh para penonton sepanjang musim ini.

“Pertama sekali, Aisha tiada akaun Twitter (ketawa) jadi Aisha tidak tahu apa yang hangat diperbualkan oleh warganet yang menonton Big Stage 2022. Bab trending ini memang Aisha tidak tahu-menahu.

“Tapi secara peribadinya, saya tidak kisah pun apabila perhatian media dan penonton diagihkan kepada semua peserta. Big Stage 2022 tidak menyerlahkan bakat seorang individu sahaja tapi semua peserta yang terlibat. Itu semua berbalik kepada rezeki. Aisha sekadar enjoy sahaja pengalaman ini tanpa terlalu memikirkan soal perhatian ini,” jelas penyanyi berusia 21 tahun ini.

Aisha Retno Tidak Kecil Hati Perhatian Media Lebih Kepada Iqbal, Sempat Bertegur Sapa Di Belakang Pentas

IKLAN

Aisha juga merasakan kemunculan Iqbal Zulkefli pada Big Stage 2022 sebagai satu lagi elemen penyeri dan tidak harus dipandang rendah.

“Mungkin dia ada secret weapon dia juga, kita tak tahu kan. kita tidak boleh underestimate orang punya kepelbagaian. Dia punya marketing pun bagus juga kan. Kita tunggu sajalah minggu kedua ini memandangkan kita pun tidak tahu lagu apa yang akan dibawakan olehnya. Mana tahu dia bawa lagu dangdut sehingga mampu mencuri perhatian Datuk Seri Siti Nurhaliza kan,” katanya.

Sambil itu, Aisha juga sempat bertegur sapa dengan semua peserta termasuklah Iqbal yang baru memunculkan dirinya di lokasi program pada hari kejadian.

IKLAN

“Saya pun terkejut sebenarnya kerana mengikut perancangan asal, giliran saya adalah selepas Yazmin Aziz. Apabila saya diberitahu ada seorang lagi peserta yang akan melakukan persembahan sebelum saya, waktu itulah baru saya mendapat tahu Iqbal Zulkefli ialah peserta yang dirahsiakan itu. Kami sempat bersuai-kenal di belakang pentas, bertukar nama, masing-masing pun fasih ‘kecek Kelate’. Tapi kami tidak ‘kecek’ pasal duit tau,” selorohnya.

Bagi minggu kedua Big Stage 2022, Aisha dijadualkan untuk membawa lagu Lalisa nyanyian asal Lisa Manoban dari kumpulan Blackpink. Haa, adakah dia akan menyanyi SAMBIL menari? Sama-sama kita nantikan.

BACA LAGI : “Kita Jumpa Minggu Depan..” Megat Rahim Masih Bergelar Peserta Big Stage 2022, Cuma Semalam.. – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.