Aik.. Mana Episod 7 Hari Mencintaiku 2 Di YouTube?? Ini Rupanya Port Baru

359
7 hari (2)

 

Drama trending di saluran TV3 iaitu 7 Hari Mencintaiku 2 telahpun menemui korang sepanjang bulan Julai ini.

Setiap hari, ada je reviu free yang penonton berikan di media sosial. Kata mereka, suka sangat tengok Mak Leha jerit-jerit dekat Mia eh!

IKLAN

Selama ini, penonton yang tidak sempat untuk melayan 7 Hari Mencintaiku 2 di televisyen pasti akan menontonnya di saluran YouTube rasmi. Namun bermula semalam, hhm ramai yang mengadu bahawa tiada lagi episod terbaru yang dimuat naik di situ.

Aik, mana pergi? Haa, sebenarnya guys, episod-episod 7 Hari Mencintaiku 2 dah ada ‘rumah’ baru bernama iQIYI. Ia adalah platform penstriman hiburan online terbaru yang dimulakan di China dan kini telah berkolaborasi bersama Primeworks Studios.

Sejak 24 Julai lalu, drama lakonan Syukri Yahaya dan Siti Saleha itu telahpun dimuat naik di iQIYI selang sejam selepas ia ditayangkan di TV. Selain musim kedua, musim pertamanya yang pernah meraih 12 juta penonton pun ada dimuat naik.

7 Hari Mencintaiku musim kedua ini menceritakan tentang Mia dan Khuzairi yang kini menjalani kehidupan ‘sempurna’ dengan seorang anak mereka. Namun dek kerana perasaan cemburu dengan orang di sekeliling, mulalah drama!

Perangai ibu Khuzairi yang tak habis-habis ‘mencucuk’ Khuzairi untuk menerima perempuan pilihannya Nurul sebagai isteri kedua anaknya itu pun buat penonton naik angin! Eh emosi pula hihi..

Selain daripada 7 Hari Mencintaiku, drama lain seperti Leftenan Zana, Kampung People dan Setelah Ku Dimiliki pun ada di platform tersebut dan ia boleh ditonton secara percuma je guys.

Apa yang korang perlu lakukan hanyalah memuat naik apps tersebut dan enjoy!