Foto Via Istana Negara

Alhamdulillah..

Di tengah-tengah kemelut politik negara yang berlaku sekarang, netizen tempatan yang mengikuti rapat perkembangan berita terkini terharu sebentar apabila melihat sebuah posting di media sosial.

Artikel Berkaitan: Presiden MCA Sendiri ‘Kena Palau’, Tidak Tahu-Menahu Pertemuan BN Dan PH Di Hotel Sama

Agong Santuni Petugas Media, Belanja Makanan Di Luar Istana

Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menerusi pegawai Istana Negara mengerti akan situasi yang dihadapi oleh rakan pengamal media.

 

IKLAN

Bungkusan makanan telah diserahkan kepada mereka yang bertungkus-lumus bekerja membuat liputan berkaitan pembentukan kerajaan sejak pagi tadi.

Terdahulu, baginda YDPA telah memperkenan supaya proses bagi ketua parti-parti politik dan gabungan parti-parti politik mengemukakan gabungan parti-parti politik pasca Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) bagi pembentukan kerajaan baharu dan pencalonan bakal Perdana Menteri Malaysia ke-10 dilanjutkan sehirgga jam 2.00 petang esok.

Perkara tersebut dibuat selepas wakil parti politik memohon tempoh penyerahan Surat Akuan Bersumpah kepada YDPA dilanjutkan bagi membolehkan rundingan bersama gabungan lain diadakan dalam membentuk Kerajaan Persekutuan.

Rata-rata netizen terharu dengan gesture tersebut dan memberi komen positif terhadap Baginda.

IKLAN

Agong Santuni Petugas Media, Belanja Makanan Di Luar Istana

*

Ternyata Baginda amat prihatin dengan nasib rakyat yang bertungkus-lumus untuk melaksanakan tugasan masing-masing.

IKLAN

Dirgahayu Tuanku!

BACA : UMNO Telah Rebah, Onn Hafiz Ghazi Gesa Zahid Hamidi Letak Jawatan

Sumber: Bernama

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.