Jika sebelum ini filem lakonan terbaru Aamir Khan, Laal Singh Chaddha yang diadaptasi daripada filem Forest Gymp telah mendapat feedback yang sangat positif daripada pengkritik dan penonton.

Aamir Khan Berdepan Tindakan Atas Dakwaan Hina Tentera India Dalam ‘Laal Singh Chaddh’

Khabarnya, filem ini bukan sahaja menyentuh perasaan malah berjaya memberi inspirasi kepada penonton. Nampaknya, karya Aamir Khan tidak mengecewakan peminatnya. Aamir Khan dilihat sangat berjaya dengan genre sebegini.

ARTIKEL BERKAITAN : Lakonan Mantap Amir Khan Sentuh Hati Penonton Dalam Laal Singh Chaddha

Namun, diatas kejayaannya meraih hati peminatnya. Ada berita kurang senang yang diterima penerbit dan pelakon filem Bollywood ini. Aamir Khan dilaporkan berdepan tindakan saman kerana mempunyai unsur hinaan terhadap nama baik pasukan tentera India.

Aamir Khan Berdepan Tindakan Atas Dakwaan Hina Tentera India Dalam ‘Laal Singh Chaddh’

IKLAN

Tindakan undang-undang itu difailkan oleh seorang peguam dari Delhi atas dakwaan tidak menghormati pasukan tentera India, selain Aamir Khan, Kareena Kapoor selaku pelakon utama juga turut menghadapi tindakan tersebut.

Selain itu, beberapa individu lain yang terlibat dengan filem itu juga turut berdepan hukuman yang sama.

Apa yang mencetuskan kemarahan adalah, ada satu babak filem tersebut ada mengandungi sebutan yang agak sensitif dan dianggap sengaja timbulkan kekecohan antara kaum dimana ia bertentangan dengan undang-undang tersebut.

IKLAN

Malah gambaran seseorang yang ada masalah mental dibenarkan masuk menyertai pasukan tentera dalam Perang Kargil juga dikatakan satu fitnah dan menjatuhkan moral.

Aamir Khan Berdepan Tindakan Atas Dakwaan Hina Tentera India Dalam ‘Laal Singh Chaddh’

“Tindakan itu adalah adalah satu fitnah dan menjatuhkan moral kerana mengikut fakta anggota terbaik sahaja dibenarkan menyertai perang.

IKLAN

Mereka akan dikenakan tindakan di bawah kesalahan menyentuh sentimen agama, menghina tentera India, selain mengandungi unsur provokatif yang boleh mengakibatkan kekecohan.

BACA LAGI : Muskan Khan, Gadis 19 Tahun Berani Tuntut Keadilan & Perjuangkan Hijab Di India

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

https://www.youtube.com/watch?v=ZR5k3G3N5LY&t=1064s

Show comments
IKLAN