5 Tanda Boyfriend Dah Mula Muak Dengan Perangai Korang

2624

Antara perkara paling penting dalam hubungan romantis antara dua insan ialah memiliki persefahaman dengan menerima satu sama lain dengan seadanya.

Baik atau buruk perangai; diterima dengan hati terbuka sebab dialah insan yang kamu sayang. Tetapi setiap perangai buruk pun ada had juga untik diterima, ya!

Semakin kamu peka semakin kamu dapat menjangkakan apakah respons daripada si dia. Namun tahukah kamu bahawa lelaki juga memiliki sensitiviti tersendiri? Adakah dia sudah lama muak dengan sesetengah perangai kamu tapi dipendamkan sahaja di dalam hati.

Tak mahu perkara seperti ini berlaku? Sebelum terlambat jom sama-sama kita ikuti 5 petanda adakah dia muak dengan kamu!

1. Semakin lama semakin tidak kisah

Kalau di awal perhubungan dulu apa sahaja yang keluar dari mulut kamu umpaman intan berlain yang disambut dengan senyuman melebar ke pipi oleh si dia. Namun, jika dia semakin lama seakan semakin tidak endah dengan apa yang kamu perkatakan, itu sebenarnya tanda awal dia sudah muak.

2. Selalu lambat bila nak jumpa

Berbeza betul dengan masa dia nak mengorat dulu. 2 jam menunggu di luar kelas kamu pun dia sanggup semata-mata ingin bertemu mata. Tapi kini bila ajak jumpa je mesti dia lambat. Datang pun dengan muka macam kena paksa.

3. Sikap kelakarnya lesap begitu saja

Antara sifat lelaki yang sering menjadi bonus point di kalangan wanita ialah keupayaannya membuatkan kamu ketawa. Jika tiba-tiba dia dingin, itu petanda dia sebenarnya naik bosan dengan kamu. Sudahlah tidak buat lawak, dia buat pula muka sepluh sen!

4. Tidak lagi kerap call atau mesej

Hubungan yang dingin biasanya akan terasa jika kamu berdua seakan kekeringan idea untuk berborak terutyamanya menerusi panggilan telefon atau mesej pesanan ringkas. Jika dulu mesej dialah yang pertama menyambut kamu bangun tidur. Tapi sejak kebelangan ini nak cakap ‘hai’ pun payah. Haaa, itu salah satu tanda dia muak!

5. Kamu tidak lagi bisa membuat dia tersenyum

Dulu katanya melihat wajah kamu sahaja sudah cukup buat dia senyum bahagia. Tak perlu effort apa pun, cukup hanya kamu senyum dia akan cair. Tapi jika lama-kelamaan bila bertemu mata pun muka masam semacam je, itu merupakan tanda tidak elok. Lelaki sangat sukar menyembuyikan perasaanya.

Bagi Remaja, jika seorang lelaki tidak lagi menghargai kamu dan muak atau bosan dengan kamu atas alasan yang tidak munasabah, biarkan jelah dia.

Jangan meletakkan dia sebagai fokus utama hidup kamu. Danb buat apa terus stay dengan orang yang tak boleh hargai diri kamu.