5 Jenis Lelaki Yang Korang Harus Elak Di Media Sosial

1701

Tak dapat dinafikan dengan wujudnya laman media sosial ramai orang berupaya menunjukkan ‘belang’ mereka masing-masing. Tapi tahukah korang bahawa tidak semua personaliti yang ditonjolkan oleh seseorang dui laman media sosial menggambarkan mereka yang sebenar?

Begitu juga dengan golongan lelaki terutamanya yang cub mendekati kamu. Untuk kita menilai seseorang berdasarkan apa yang ditonjolkan di laman media sosial lihat sahaja dengan apa aktviti yang dilakukan. Setiap status update, tweet, selife, IG Stories dan jua apa yang mereka like atau repost sebenarnya sedikit sebanyak boleh menggambarkan personaliti mereka.

Jadi, apakah jenis lelaki yang kamu sebagai perempuan harus elak? Bagi Remaja, ada beberapa jenis yang kami perhatikan memang tidak patut kamu dekati.

1. Konon Merendah Diri Tapi Tayang Harta Sana-Sini

Dunia sekarang apa yang kita ada mesti kita nak share ke laman media sosial. Tapi berbeza bagi lelaki jenis ini. Kadangkala gambar yang dimuat naik tidak langsung ada sangkut paut dengan kapsyen yang disertakan. Contohnya dia memuat naik gambar tangannya memegang stereng kereta mewah berserta jam mahal tapi kapsyen tentang kesedihan akan kematian seseorang. Like.. dude, seriously?!

IKLAN

2. Jenis Stalker Yang Kadangkala Creepy

Ya, semua orang ada sifat ingin tahu. Even kamu sendiri yang sedang baca artikel ini pun; kami pasti kamu pun pernah stalk seseorang bukan? Namun, lelaki stalker ini lain sekali. Kadangkala mereka beroperasi secara senyap dan kadangkala secara harfiah. Bila kamu muat naik gambar atau tweet sahaja dia laju je akan like atau komen. Dan komennya pula kadangkala pelik dan menakutkan.

3. Mulut Manis Mengalahkan Lebah Madu

Ramai yang sudah menjadi mangsa lelaki mulut manis. Pantang nampak perempuan berdahi licin dan senyuman ayu sedikit di situlah dia ada. Lelaki seperti ini memang tak patut korang dekati langsung. Entah-entah bukan korang sahaja yang ingin dia try tetapi seluruh kawan-kawan rapat dengan korang.

4. Selfie Setiap Sejam Sekali

Lelaki jenis ini ada masalah keyakinan diri. Somehow mereka mahu validity atau ‘pengesahan’ daripada follower untuk menyatakan yang mereka ini handsome dan kacak. Dan lelaki gila selfie juga biasanya jenis yang tidak lekang dengan telefon pintarnya. Bayangkan kalau keluar dengan dia, pantang nampak benda cantik sikit mesti nak selfie. Korang sanggup ke?

5. Ada Masalah Sikit Meroyan

Ini jenis yang paling bahaya. Actually jenis yang macam ini lagi bahaya daripada ‘mak cik bawang’. Dia tidak pandai mengawal emosi apatah lagi rahsia. Setiap perkara yang berlaku di kuliah, masalah keluarga dan antara rakan-rakan baik tidak perlu di bawa hingga ke pengetahuan orang luar. Cuba bayangkan kalau lelaki jenis ini menjadi boyfriend korang. Pantang tak puas hati sikit habis satu dunia dicanangnya!