Kanda pujaan Malaya, Remy Ishak akhirnya membuka mulut tentang status hubungannya dengan bekas tunang yang dikhabarkan telah putus.

 

4 Sifat Gentleman Remy Ishak Yang Perlu Lelaki Tiru Semasa Break Up
Amboi..

 

“Apabila orang dah berkata saya single, saya anggap itu sebagai kesilapan saya..”

Walaupun perlu berdepan dengan rakan media ketika memaklumkan berita putus tunang tersebut, Remy dilihat masih kekal gentleman dengan kata-kata yang dikeluarkan dan tidak mahu mengeruhkan keadaan.

Sebab itulah, kami rasakan perlunya 4 sifat gentleman ini pada seorang lelaki jikalau (kalau, okay. KALAU) berdepan dengan situasi break up.

 

4 Sifat Gentleman Remy Ishak Yang Perlu Lelaki Tiru Semasa Break Up
Instagram

01

Solat Istikharah

Semasa tidak pasti dengan arah tuju relationship, lelaki (dan perempuan) seharusnya berpaling kepada bantuan Tuhan terlebih dahulu. Remy melakukan solat istikharah untuk mendapat petunjuk daripadanya dan enggan terjebak dalam emosi.

Apa yang kita selalu nampak adalah remaja yang terlalu menggunakan emosi, memuat naik status meroyan, memekik di hadapan pasangan kerana ‘relationship’ yang diidamkan tak ke mana.

IKLAN

Why not korang berserah kepada Tuhan dan cuba mendapat petunjukNya, Dia kan selalu mendengar.

 

02

Mengaku Kelemahan

Mana ada orang yang sempurna. Girlfriend korang tak sempurna, korang pun tak.

Jadi apabila timbul masalah dalam relationship, sebaiknya korang lihat ke dalam diri sendiri dan belajar untuk menerima kelemahan masing-masing.

“Sebagai manusia saya cuba memperbaiki diri, ada benda yang saya pernah terlepas pandang. Saya mungkin terlalu fokus pada diri sendiri yang kurang perhatian pada orang lain,” katanya.

IKLAN

 

4 Sifat Gentleman Remy Ishak Yang Perlu Lelaki Tiru Semasa Break Up
Instagram

 

03

Tanggungjawab Lelaki

Ketika ditemui semalam, Remy berkata bahawa tanggungjawab seorang lelaki terhadap perempuan yang disayanginya adalah amat besar. Tak kiralah sama ada sudah sah bernikah, bertunang atau tengah couple pun, bila lelaki memilih seorang perempuan sebagai ‘the one’, korang harus faham tanggungjawab yang korang pikul. Anak dara orang oi!

“Saya terpaksa melepaskan dia selepas tempoh 2 tahun kerana tak mahu mengikat dia. Dia boleh ada kehidupan yang lebih baik jika saya lepaskan.”

IKLAN

 

04

Tak Mahu Buka Aib

Bila dah dilanda emosi break up, baik lelaki atau perempuan pasti akan mempunyai tendency untuk menceritakan segala kelemahan pasangan kepada keluarga, kawan dan paling teruk, di media sosial. Untuk apa? Untuk melepaskan kekecewaan peribadi?

Remy tetap tidak mahu menceritakan isu yang dihadapi oleh dia dan bekas tunang walaupun tidak lagi bersama. Segala kesilapan diri dan pasangan juga ditutup oleh Remy kemas walaupun pertanyaan datang dari rakan media.

 

***

4 Sifat Gentleman Remy Ishak Yang Perlu Lelaki Tiru Semasa Break Up
Instagram

Semoga abang Remy (eh!) dan bekas tunang, Ezza kekal berkawan selepas ini.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI