Wah, wah! Tarikh 21 Ogos 2021 telah menjadi saksi kepada beberapa ikatan jodoh di antara selebriti tempatan bersama pasangan masing-masing. Mungkin ia disebabkan oleh ‘angka cantik’ iaitu 21.08.21 yang menjadi angka keramat bagi tiga pasangan ini.

Pada sebelah tengah hari tadi selepas solat Zohor, hero Malaya Mohammad Zalimei bin Ishak atau lebih popular dikenali sebagai Remy Ishak selamat melangsungkan akad nikah di Masjid Negara, Kuala Lumpur bersama kekasih yang dikenalinya selama lapan tahun, Ezza Yusof.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Remy Ishak (@remyishak)

Menganggap tempoh pandemik sejak tahun lalu sebagai satu tempoh yang membuatkan dirinya lebih terbuka dalam memahami maksud sebenar perhubungan yang terjalin antara mereka berdua, Remy bersyukur mereka semakin matang seiring usia.

Tentunya, Remy ingin mengadakan majlis resepsi terbuka untuk meraikan hari bahagia bersama kenalan rapat mereka. Namun ia haruslah diadakan pada waktu yang lebih mengizinkan.

*

IKLAN

Beberapa jam selepas itu, tiba giliran anak teruna Jinggo dan Sheila Rusly, Uzair Haqimy pula memperisterikan pelakon jelita, Elisya Sandha. Adik kepada Fasha Sandha itu sebenarnya telah bersedia untuk bergelar isteri sejak beberapa bulan lalu lagi. Namun hasrat tersebut terpaksa ditangguhkan kerana musim pandemik yang tidak menentu.

ARTIKEL BERKAITAN : “Teman Dia Macam Mana Papa…”, Elisya Sandha Selamat Bertunang Dengan Anak Sheila Rusly – REMAJA

Lalu, kelonggaran yang akhirnya diperolehi bagi melangsungkan acara akad nikah telah digunakan Uzair dan Elisya untuk mengikat tali perkahwinan di kediaman keluarganya.

IKLAN

 

Untuk pengetahuan, pasangan romantik ini terlebih dahulu selamat bertunang dalam sebuah majlis ringkas pada awal Januari tahun ini.

*

Pelakon dan pemenang tempat ketiga pencarian Dewi Remaja 2019, Nynaa Harizal dalam pada itu turut berkongsi bahawa dirinya kini sudah bergelar tunang orang.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN : Nynaa Harizal Bertunang, Langsung Akad Nikah Dalam Masa Terdekat – REMAJA

Nynaa, 25 memaklumkan kepada REMAJA bahawa majlis kecil-kecilan telah diadakan di antara ibu bapa mereka berdua dan tidak melibatkan orang luar. Hanya persetujuan di antara dua pihak dan acara makan semeja dengan keluarga saja yang dilangsungkan.

21.08.21 Jadi Tarikh Istimewa Remy Ishak, Elisya Sandha & Nynaa Harizal

Nynaa dan tunangnya yang dikenali sebagai Fahmi Ilyas sebenarnya telah merancang sejak akhir bulan lima lagi. Namun mereka tidak menyangka Fasa Pertama Pelan Pemulihan Negara (PPN) di Lembah Klang akan berlarutan hingga ke hari ini disebabkan pandemik COVID-19.

Sebelum ini, Nynaa pernah berkongsi dalam sebuah sesi Instagram Live mengenai kesediaannya untuk bergelar isteri tidak lama lagi.

BACA LAGI :  Nynaa Harizal Akan Kahwin Tahun Ini? – REMAJA