Inilah balasan apabila para pelajar tidak menghargai pengorbanan yang telah dicurahkan oleh insan bernama guru selama ini.

 

Dua orang calon SPM yang memakai baju sekolah dengan tulisan berbaur carutan kepada guru sekolah mereka telahpun didakwa di Mahkamah Majistreet Kota Bharu, Kelantan hari ini.

Biarpun masing-masing baru saja berusia 17 tahun, namun kesalahan memakai pakaian yang tertulis perkataan menghina dan berbaur lucah telah mengundang rasa tidak puas hati daripada warganet setelah foto mereka berdua tersebar di media sosial, sejak minggu lalu.

IKLAN

2 Calon SPM Hina Guru Pada Baju Sekolah Didakwa Di Mahkamah

Dalam dakwaan tersebut, mereka dikatakan telah melakukan kesalahan itu di Kota Bharu pada 3 Mac lepas, dipercayai sesudah masing-masing menamatkan kertas peperiksan terakhir SPM.

IKLAN

Mahkamah menetapkan jaminan sebanyak RM100 seorang berserta seorang penjamin.

Mereka bagaimanapun belum terlepas apabila kes bakal disebut semula pada 22 Jun hadapan bagi menunggu laporan akhlak tertuduh siap.

IKLAN

2 Calon SPM Hina Guru Pada Baju Sekolah Didakwa Di Mahkamah

Dua orang remaja itu juga turut dikenakan lima saman termasuklah di atas kesalahan menunggang motosikal tanpa memakai topi keledar.

Haihh, daripada seronok menamatkan zaman sekolah, lain pula ceritanya apabila seseorang itu tidak mempunyai adab dan rasa hormat terhadap orang yang telah berjasa kepadanya.

Sumber: AWANI

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI