Kami pasti setiap bulan peminat K-Drama pasti menantikan senarai drama-drama terbaru yang akan ditayangkan.

Menurut portal Kakimuvee, untuk bulan Mac ini ada beberapa buah drama yang best boleh korang tonton. Berikut merupakan senaraikan antara drama menarik bulan ini.

1. Nobody Knows

Tarikh tayangan: 2 Mac 2020

Cha Young Jin adalah seorang detektif. Dia kehilangan sahabatnya 19 tahun lalu kerana dibunuh pembunuh bersiri. Cha Young Jin masih menanggung rasa bersalah dan trauma atas kematian sahabatnya. Kes pembunuh bersiri yang sama kemudian bermula sekali lagi selepas 19 tahun. Cha Young Jin memburu pembunuh itu.

2. Unique! Chef Moon

Tarikh tayangan: 6 Mac 2020

Moon Seung Mo adalah seorang chef selebriti yang popular. Oleh kerana kematian ibu bapanya secara tiba-tiba, dia berpindah ke Kampung Seoha. Kehidupan hariannya yang tenang tiba-tiba berubah di sana dengan kemunculan Yoo Yoo Jin.

Yoo Yoo Jin adalah seorang pereka fesyen terkenal. Dia bekerja di bawah nama Yoo Bella. Suatu hari, dia mengalami kemalangan kereta. Kemalangan kereta menyebabkan dia kehilangan ingatannya sepenuhnya dan dia berakhir di Kampung Seoha.

3. Memorist

Tarikh tayangan: 11 Mac 2020

Drama yang dibintangi oleh Yoo Seung Ho dan Lee Se Young ini menceritakan tentang seorang detektif yang bernama Dong Baek memiliki kuasa supernatural. Setiap kali dia menyentuh seseorang, dia dapat membaca ingatan orang tersebut. Dia berjaya menangkap ramai penjenayah dan kemudiannya berhadapan dengan kes misteri tentang pembunuhan bersiri.

IKLAN

4. Hospital Playlist

Tarikh tayangan: 12 Mac 2020

Hotel Playlist adalah siri drama Korea yang mempunyai 16 episod menceritakan tentang lima orang sahabat alam yang melanjutkan pelajaran dalam bidang kedoktoran dan kini berkhidmat di sebuah hospital yang sama. Drama ini mendapat respon luar biasa daripada penonton dan khabarnya, ia mungkin akan ditayangkan selama tiga musim.

5. Kingdom Musim 2

Tarikh tayangan: 13 Mac 2020

Dalam usaha untuk menyelamatkan rakyat semasa wabak zombie menyerang, Putera Mahkota Lee Chang kembali ke istana untuk mencari sumber wabak itu dan mengungkap rahsia dan plot lain dalam istana.

6. Rugal

Tarikh tayangan: 16 Mac 2020

IKLAN

Rugal adalah drama aksi thriller sci-fi tentang Kang Ki Bum (Choi Jin Hyuk), seorang detektif elit yang berusaha menjatuhkan sebuah organisasi penjenayah yang benama Argos. Dalam proses itu, dia akhirnya menjadi sasaran oleh penjenayah hebat di belakang Argos, dia bukan sahaja kehilangan isteri tercinta dan kedua-dua matanya, tetapi dia juga diperangkap atas tuduhan membunuh isterinya.

Selepas menerima satu set mata buatan dengan kebolehan khas yang dibuat menggunakan bioteknologi yang dibangunkan oleh sebuah organisasi yang bernama Rugal, Kang Ki Bum menetapkan usaha untuk membalas dendam dan menghapuskan organisasi jenayah itu yang bertanggungjawab di atas segala penderitaannya.

7. Find Me In Your Memory

Tarikh tayangan: 18 Mac 2020

Menceritakan tentang kisah cinta antara Lee Jung-Hoon (Kim Dong Wook) dan Yeo Ha-Jin (Mun Ka-Young). Lee Jung-Hoon bekerja sebagai seorang wartawan di stesen penyiaran dan menghidap hyperthymesia, suatu keadaan yang memberinya kebolehan untuk mengingati banyak pengalaman hidup mereka secara terperinci. Manakala, Yeo Ha-Jin adalah seorang pelakon popular yang telah melupakan masa lalunya. Disebabkan itu, dia hidup dengan sesuka hatinya.

8. A Piece Of Your Mind

Tarikh tayangan: 23 Mac 2020

IKLAN

Drama ini menceritakan kisah percintaan antara Ha Won (Jung Hae-In) dan Han Seo-Woo (Chae Soo-Bin). Ha Won adalah seorang programmer yang berhati baik. Sementara itu, Han Seo-Woo bekerja sebagai jurutera rakaman klasik. Hidupnya tidak stabil tanpa keluarga atau rumah, tetapi dia adalah orang yang positif. Mereka bertemu dan See Woo tertarik dengan Ha Won selepas melihat cinta satu sisi jejaka tersebut dari jauh.

9. Repeat The Year

Tarikh tayangan: 23 Mac 2020

Adaptasi dari drama Jepun, Repeat (2018). Kisah di mana 10 orang mendapat peluang untuk kembali semula ke setahun yang lepas, tetapi situasi misteri yang tidak dijangka mula muncul apabila nasib mereka berubah.

10. Meow The Secret Boy

Tarikh tayangan: 25 Mac 2020

Sol-A (Shin Ye-Eun) merupakan wanita di pertengahan umur 20-an, dia bekerja untuk syarikat pereka grafik. Sol-A mengimpikan untuk menjadi artis webkomik, satu hari Sol-A bawa balik rumah seekor kucing, Hong-Zo (L Kim Myung-Soo). Sol-A tidak mengetahui Hong-Zo bukan kucing biasa. Hong-Zo mempunyai kebolehan bertukar menjadi manusia.

11. The World Of The Married

Tarikh tayangan: 27 Mac 2020

Ji Sun Woo adalah doktor perubatan. Dia berkahwin dengan Lee Tae Oh dan mereka mempunyai anak lelaki. Dia seolah-olah mempunyai segala-galanya, termasuk kerjaya yang berjaya dan keluarga yang bahagia, tetapi dia dikhianati oleh suaminya

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI