10 Produk Yang Wajib First-Timer Beli Daripada LUSH Malaysia

978

 

 

Bagi peminat barangan kategori kecantikan dan pembersihan badan, pastinya korang pernah ke cawangan pertama stor LUSH di Pavilion Kuala Lumpur.

 

Sebelum ini, penulis terpaksa menebalkan muka dan mengirim produk LUSH daripada keluarga dan kenalan yang bercuti di United Kingdom. Iyalah, bila tengok beauty vlogger lakukan reviu terhadap produk dari LUSH, kita pun nak cuba jugak.

 

 

Sekarang, kita semua boleh beli sendiri dari cawangan pertama ini. TBH, bagi pengunjung first timer, korang akan terasa macam nak beli semua benda! Mungkin kerana bau wangi dan rekaan comel produknya.

Bagi yang tak biasa dengan produk LUSH, kami rangkumkan 10 produk wajib cuba. Mesti korang tak menyesal punya.

 

01

Sex Bomb Bath Bomb

Yes !

Setiap kali pulang ke rumah, mesti badan terasa stres, penat atau kejung. Bath bomb ini boleh membantu korang melupakan masalah sepanjang hari.

Lagipun, kami sukakan bau jasmin, clary sage dan ylang-ylang yang ada padanya.

 

02

Charity Pot Body Lotion

Antara produk berharga mampu milik di Lush.

Jangan tertipu dengan saiznya yang kecil. Korang hanya perlu mengambil sedikit saja body lotion cocoa butter ini untuk disapu pada kulit. Best-nya, setiap jualan Charity Pot akan disalurkan untuk badan kebajikan, seperti yang tertera pada packaging.

 

03

Happy Hippy Shower Gel

Walaupun tidaklah sepopular shower gel lain yang datang dengan fancy packaging, Happy Hippy berbau wangi (citrus) dan membuatkan mata cepat segar selepas mandi pada waktu pagi.

Terus korang akan rasa ceria untuk memulakan hari.

 

04

Big Shampoo

Finally, ada juga jalan penyelesaian untuk rambut kering dan frizzy.

Okay, korang mungkin masih perlukan straightener dan blow dryer. Tetapi Big Shampoo ini membuatkan rambut mempunyai volume, kelihatan lebih bersinar dan selamat dipakai dengan produk rambut lain.

 

05

Mask of Magnaminty

Mask ini datang dengan fungsi 2-in-1, boleh digunakan untuk bahagian muka dan badan. Jimat sikit!

 

06

Bubble Gum Lip Scrub

Selepas korang gunakan skrub bibir ini, korang tak akan cari yang lain.

Sesuai bagi yang mempunyai masalah bibir kering/pecah, oleskan saja pada bibir untuk menghilangkan sel kulit mati. Kemudian, bibir akan terasa lembut dan lembap kerana kandungan minyak Jajoba.

Paling best? Ia boleh dimakan!

 

07

American Cream Conditioner

Seriously, rambut korang akan terus berbau strawberi-vanila selepas mandi. Ahhh..

Ia menganduni madu untuk melembut, lavendar untuk membasuh dan oren untuk menyinarkan rambut.

 

08

Angels on Bare Skin Fresh Cleanser

Masing-masing kena check dulu masalah kulit sebelum memilih cleanser. Tak semua cleanser sesuai dengan kulit kita. Namun, Angles on Bare Skin adalah cleanser paling laku dijual kerana ia tidak mengeringkan kulit.

Paling penting, ia mengandungi badam yang boleh exfoliate kulit secara lembut.

 

09

The Experimenter Bath Bomb

(Dari kiri) Twilight bath bomb & The Experimental bath bomb.

Pada mulanya, kami nak memilih Twilight Bath Bomb kerana ia membantu kami tidur dengan lebih nyenyak.

Bagaimanapun, bila melihat warna Paddle Pop yang ada pada The Experimenter Bath Bomb, kami tak boleh memilih salag satu! Bauan vanila dan vetivert oil-nya memang membuatkan kepala terasa tenang.

 

10

Scrubee Body Butter

Pada mulanya, Scrubee dikeluarkan eksklusif untuk sambutan Hari Ibu je. Tetapi disebabkan permintaan luar biasa, Lush menjadikan body butter in sebagai produk kekal dijual.

Bauan madu – toffee pada Scrubee boleh bertahan lama manakala lapisan cocoa butter-nya membuatkan kulit lembut setelah ia bilas.

 

Make sure purse korang penuh dengan cash dan debit card sebelum ke LUSH!