“Rampingnya pinggang dia, apalah rahsia?”

Siapa je yang tak mahu badan yang langsing dan pinggang ramping. Tapi agak susah juga nak dapat pinggang bak ‘kerengga’ ni. Manakan tidak, pinggan antara ‘lubuk’ pengumpulan lemak dan bahagian badan yang paling mudah menyimpan lemak.

ARTIKEL BERKAITAN : Macam Pinggang Kerengga! Wanita Myanmar Dedah Amalan…

Tapi ia bukanlah sesuatu yang mustahil. Nak dapat pinggang berukuran bawah 25 inci bukan mudah, perlu disiplin melakukan rutin senaman dan menjaga pemakanan agar saiz badan ideal.

Berikut merupakan selebriti yang terkenal dengan pinggang ramping, bawah 25 inci. Terlalu ramping, ada yang berukuran 19 inci. Untungnya!

Jennie BLACKPINK

Idola yang lahir pada tahun 1996 ini sememangnya mempunyai hobi bersukan termasuk Pilates dan yoga. Malah, belia turut menjaga diet dengan mengambil salad avocado setiap hari dengan segelas jus detoks. Jadi hairanlah rupa Jennie ‘BLACKPINK’ sentiasa menjadi tumpuan terutamanya bahagian pinggangnya.

Rose ‘BLACKPINK’

Rose hanya memiliki pinggang berukuran 19 inci atau 48.26 cm. Gadis yang dilahirkan dengan nama sebenarnya Park Chae Young ini mempunyai berat 45 lg dengan ketinggian 168 cm. Malah, dia mempunyai visual yang menakjubkan dan kaki yang panjang. Dalam ‘Blackpink House’, Rose mengakui dia tidak mengehadkan makanannya kerana dia seorang yang gemar makan alias hobi makan. Kecintaannya terhadap makanan diimbangi dengan latihan keras dan senaman.

Lisa BLACKPINK


Mempunyai tubuh yang boleh dikatakan sempurna, salah seorang ahli BLACKPINK ini juga terkenal dengan pinggang yang kecil, yang menjadikan memberikan ilusi badannya lebih tinggi dan lebih panjang daripada yang sebenarnya. Rutin menyanyi dan menari telah membakar kalori yang cukup banyak dalam tubuhnya. Lisa memang digelar ‘mesin tarian’ dan itu menjelaskan mengapa badannya kekal langsing walaupun tidak mengamalkan diet ketat.

IKLAN

Dia turut berkongsi ketika menjadi pelatih di YG, Lisa pernah berlatih koreografi 12 hingga 15 jam sehari. Lisa juga memilih untuk minum jus detox setiap hari untuk kekal sihat dan bertenaga.

Sakura ‘LE SSERAFIM’


Dalam kedudukan visual, tidak hairanlah penampilan Sakura ‘LE SSERAFIM’ menjadi tumpuan. Pinggangnya sangat kecil.

Yuna ‘ITZY’

Perut kempis dan badan sempurna Yuna ‘ITZY’ sering mendapat pujian daripada peminatnya. Ia sangat menakjubkan, bukan?

Ryujin ‘ITZY’

Ryujin ‘ITZY’ fizikal yang cergas membuatkan tubuhnya menjadi sasaran ramai netizen.
Mempunyai badan dengan ketinggian 163 cm dan berat 46 kilogram. Lapor dari Health Yogi, Ryujin ITZY diketahui kerap mengambil sayur-sayuran. Dilihat dari corak pemakanannya yang sentiasa menyajikan salad pada menu makanannya.

IKLAN

Winter ‘aespa’

Bukan sahaja comel, penampilan Winter ‘aespa’ lebih lengkap kerana memiliki tubuh yang ideal dan pinggang yang cantik.

Dahyun ‘TWICE’

Mempunyai pinggang yang sangat kecil kerana pinggulnya yang bulat. Walaupun dia suka makan banyak, agak memeranjatkan Dahyun mampu mengekalkan pinggangnya yang kecil dan kurus. Untung betul!

Seulgi RED VELVET

IKLAN

Terkenal dengan kulit putih pucat yang menyerlahkan lagi pinggangnya yang kecil, ramping, dan perut rata yang berotot. Ramping sangat, pinggang Seulgi nampaknya boleh muat di sebelah tangan.

Jisoo BLACKPINK


Semasa menghadiri rancangan radio SBS, Jisoo berkata bahawa dia mengekalkan berat badannya dengan memakan bahagian yang kecil. Ahli tertua dalam BLACKPINK ini juga mendedahkan bahawa dia dan tiga ahli BLACKPINK yang lain gemar berkongsi makanan bersama. Sebagai contoh mereka akan makan seketul ayam goreng yang dikongsi bersama. Wah, bijak idea ini…

Jisoo juga mengakui bahawa dia tidak melakukan terlalu banyak senaman. Kerana dengan latihan tarian setiap hari sudah cukup untuk membakar kalori.

ARTIKEL BERKAITAN : Pernah Dibayar Lebih RM100k Oleh Jho Low, Ini Tip Badan Seksi Emily Ratajkowski

Ingat nak pinggang ramping macam ikon kpop ini kena rajin exercise dan amal pemakanan sihat tau. Jangan hanya berangan atas katil je..hehe

Sumber : 1 , 2

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.