Sebelum ini Remaja pernah menyiarkan tentang kisah seorang suri rumah yang mewujudkan siaran YouTube bagi berkongsi resipi dan cara hidup mereka sekeluarga. Sugu Pavithra mendapat perhatian daripada masyarakat Malaysia kerana keikhlasan hatinya jelas terselah pada setiap video yang dimuat naik.

Terkini, Sugu dikatakan telah menerima hadiah istimewa daripada Tan Sri Muhyiddin Yassin, antaranya adalah tripod, ketuhar gelombang mikro, periuk nasi elektrik serta barangan memasak.

Wah, bertuah badan. Memang rezeki Sugu sekeluarga.

 

YouTuber Sugu Pavithra Terharu Terima Hadiah Daripada Perdana Menteri

IKLAN

Sugu telah memuat naik video resipi Ulunthu Vadai di YouTubenya sambil menyelitkan ucapan terima kasih kepada Perdana Menteri dan turut berkongsi ucapan kad bertulis tangan tertera:

“Dengan ingatan tulus ikhlas daripada Tan Sri Muhyiddin Yassin. Keep up the good work, just stay at home”

IKLAN

“Semasa ada orang datang hantar ke rumah, saya tidak percaya kerana siapalah saya, sampailah akak (wartawan Bernama) telefon saya untuk bertanya hadiah telah diterima atau belum,” katanya kepada Bernama.

Menurut Pavithra, penghargaan yang diterima daripada Perdana Menteri serta pengikut akaun YouTube beliau akan dijadikan sebagai perangsang untuk terus memuat naik kandungan video memasak bagi manfaat bersama.

IKLAN

Daripada lebih kurang 150 ribu followers di YouTube, kini channelnya sudah mempunyai hampir 460 ribu pengikut.

BACA: Hanya Kongsi Video Masak, Daripada 100 Subcribers Kini Peroleh Lebih 100,000 Pengikut Di YouTube

Dah memang tertulis rezeki Sugu Pavithra dan keluarganya. Semoga dengan kejayaan ini dapat membuatkan wanita ini lebih bersemangat untuk berkongsi resipi dan menjana pendapatan daripada hasil perkongsiannya di YouTube.

Sumber: Harian Metro

Show comments
IKLAN