Tentu ramai masih ingatkan tentang kejadian letupan dobi yang berlaku di Jalan Johan Setia, Klang yang mengakibatkan seorang bapa, Badrul Nizam meninggal dunia selepas 10 hari bertarung nyawa di Unit Rawatan Rapi, Hospital Sungai Buloh.

Lebih menyedihkan, mangsa dan anak perempuannya, Nurani Ellesya, 14 tahun mengalami kecederaan parah sebaik menekan start pada mesin dobi layan diri itu. Kecederaan sebanyak 73.5 peratus mengakibatkan kecederaan parah sebelum arwah Badrul menghembuskan nafas terakhir.

Ya Allah!Beginilah Keadaan Terkini Pelajar Mangsa Letupan Kedai Dobi Yang Korbankan Bapanya Di Klang
Beginilah keadaan kedai dobi yang meletup sehingga mengorbankan nyawa seorang bapa kepada empat anak iaitu arwah Badrul

Terkini, melalui perkongsian dari sepupu kepada emak Nurani Elissya iaitu atas nama Bro Misai di fbnya, lelaki ini melaporkan perkembangan terkini mengenai Nurani Ellesya selepas sebulan bapanya, (4 November 2018) menemui Illahi.

Apa yang menyedihkan, pelajar yang mengalami lecur 30 peratus di bahagian muka itu belum sembuh dan memaksa emaknya, Haizira menjaganya sepenuh masa sehingga terpaksa berhenti kerja.

Ya Allah!Beginilah Keadaan Terkini Pelajar Mangsa Letupan Kedai Dobi Yang Korbankan Bapanya Di Klang
Anis alami kecederaan 30 peratus akibat letupan di kedai dobi layan diri di Klang ini

Menurut Bro Misai, anak sulung arwah akan menduduki SPM seminggu lagi dan masih dalam kesedihan. Anis anak kedua dan kini terlantar di hospital kerana kecederaannya amat parah.

IKLAN

Dua lagi anak arwah (pasangan ini mempunyai empat orang anak) berusia 10 dan lapan tahun telah dihantar ke kampung untuk dijaga oleh Opahnya keraan Haizira terpaksa menguruskan Anis sepenuh masa di hospital dan terpaksa berpisah sementara dengan dua anaknya itu.

Kejadian ini telah meragut segala kebahagiaan mereka sekeluarga. Kini Haizira hilang tempat bergantung. Dahulu dia bekerja tetapi terpaksa berhenti untuk beri perhatian penuh pada Anis. Dan lebih memburukkan keadaan, mereka hilang punca pendapatan kerana tiada lagi pendapatan.

Ya Allah!Beginilah Keadaan Terkini Pelajar Mangsa Letupan Kedai Dobi Yang Korbankan Bapanya Di Klang
Beginilah keadaan Anis yang agak parah kecederaannya

Anis sendiri cedera hampir di seluruh badan dan terpaksa dirawat beberapa bulan lagi di hospital termasuk rawatan susulan yang menelan belanja yang banyak. Masa yang sama, kosnya belum diketahui lagi, kata Bro Misai.

IKLAN

Paling menyedihkan, hampir sebulan ayahnya meninggal, barulah Anis dimaklumkan berita menyedihkan ini. Keadaannya yang belum stabil membuatkan ahli keluarga tak sampai hati memberitahu keadaan ini kepada Anis kerana pelajar ini masih trauma.

Andai ada kesudian, sudilah membantu Puan Haizira, ringankan beban beliau menyara empat orang anaknya. Kalau tak dari segi kewangan, bantulah dengan doa.

Bagi yang nak membantu, boleh salurkan bantuan ke akaun Maybank atas nama Haizira bt Badarudin iaitu 514301609481 atau ke CIMB Bank iaitu akaun 7072040936.

IKLAN

Syer-syerlah posting ini agar usaha membantu insan ini berjaya.

Ciklizz bantu bukan kerana dia sepupu, bukan kerana dia ada pertalian dengan ciklizz tapi kerana naluri hati seorang adek, seorang ibu..hari ini dia dalm kesusahan, hari esok kita tak tahu lagi macam mana nasib kita. Aandai ada silap kata maafkan ciklizz, ciklizz juga manusia ,ciklizz tak sempurna..

Terima kaseh semua..doakan kesembuhan anis..anis sgt kuat,cekal & tabah..
Juga buat kak zira moga diberi kekuatan luar&dalaman…ketabahan hati yang kuat.

Show emotes
IKLAN