Sumber Foto: Instagram @roses_are_rosie

 

Orang tua-tua selalu memesan, jangan terlalu yakin kita tidak akan diganggu oleh kelibat ‘si dia’ semasa sedang bersendirian. Sama sekali, jangan kita bercakap besar.

Well, ini bukanlah cerita mengenai ahli Blackpink, Rosé bercakap besar. (Do not hurt us, Blinks!) Namun, satu kejadian yang agak pelik berlaku semasa penyanyi Korea itu sedang bercakap dengan peminatnya menerusi sesi Naver V Live semalam.

Untuk pengetahuan, Rosé baru saja menyambut hari kelahirannya yang ke-25 semalam. Disebabkan oleh musim pandemik ini, Rosé tidak dapat bersama-sama orang yang disayanginya dan terpaksa menyambut secara sederhana saja. Lantas, dia mengambil keputusan untuk bersama Blinks.

[VIDEO] “Saya Tak Pernah Nampak Hantu..” Serta-Merta, Rosé Blackpink ‘Diganggu’ Semasa Live!

Sewaktu sedang rancak berborak dan mengiburkan Blinks, Rosé memberi respon kepada salah seorang pengikutnya yang bertanyakan sekiranya bilik itu ‘berhantu’.

IKLAN

“Korang semua, tiada hantu di belakang saya. Saya tidak pernah melihat hantu sebelum ini. Jika pada saat ini, semasa live ini saya melihat hantu untuk kali pertama…”

Belum sempat Rosé menghabiskan ayat tersebut, sejenis barang di dalam biliknya itu terjatuh. Apa lagi gaiss, terkejutlah idol kegemaran korang ini!

Mysterious betul timing objek itu jatuh sehinggakan Rosé menarik kata-katanya semula.

“Itu amat menakutkan. Saya hanya bergurau saja tadi tapi ada sesuatu telah terjatuh..” Tak tahulah kami nak tumpang takut ataupun hendak tergelak melihat reaksi comel Rosé. Hehe..

IKLAN

Apapun, Rosé telah berkongsi satu perancangan yang akan dilakukannya tak lama lagi.

Mungkin.

IKLAN

Ia adalah untuk mewujudkan akaun YouTube-nya sendiri apabila dia semakin menghampiri pelancaran debut solonya tak lama lagi. “Saya rasakan selepas solo saya dilancarkan, saya mungkin akan mewujudkan (akaun YouTube). Saya rasa kamu semua boleh menjangkakannya dari saya.

That was a really refreshingly straightforward spoiler just now right? Bagaimana semua? Ia adalah spoiler yang jelas kan?” kongsinya.

Perancangan ini hadir selepas Jennie memulakan YouTube channel sendiri pada bulan lalu. Manakala, Lisa pula telah lama mempunyai akaun YouTube yang mempamerkan skil tariannya.

ARTIKEL BERKAITANJennie Blackpink Sambut Hari Jadi Dengan Membuka Akaun YouTube! Ini Mesej Pertamanya – REMAJA

Anyway, korang rasakan Rosé benar-benar ditemani oleh ‘si dia’ ataupun objek itu terjatuh disebabkan angin secara kebetulan saja?

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI