Kata orang penantian satu penyeksaan.  Menunggu masa itu datang, lebih kian hampir lebih terasa debarnya. Lebih berdebar jika kita menunggu berita yang akan menentukan hidup atau mati seseorang.

Jangan kata sebulan, sehari pun kalau boleh tak nak difikirkan. Tapi dalam soal  isu jantina Sajat yang menjadi tajuk perbualan orang ramai baru-baru ini, tentu korang makin perasan masa sebulan yang diminta oleh pihak  Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) sudah semakin hampir. Kata orang, “time is going fast”.  Pejam celik pejam celik, harinya semakin hampir tiba.

Tapi bagaimana dengan reaksi Nur Sajat dalam isu yang mendapat perhatian ramai ini? Adakah Sajat berdebar menanti masa dari Jakim atau dia tiada sebarang reaksi?.

[Video] Masa Sebulan Makin Hampir! Sajat Debar Ke Tak Soal Jantinanya Dibongkar? Ini Jawapannya…
Jelas Sajat, dia harus menjadi orang bijak…

 

[Video] Masa Sebulan Makin Hampir! Sajat Debar Ke Tak Soal Jantinanya Dibongkar? Ini Jawapannya…
Pertemuan bersama pihak Jakim disambut baik oleh Sajat. Seperti katanya, orang datang cara baik, dia juga berikan layanan baik…

 

REMAJA baru ini berkesempatan bertemu Sajat di majlis pelancaran tudung bawal eksklusif AliffbySha V Five Inspired Women. Dia tampak tenang dan ternyata dia memang dilahirkan sebagai seorang yang cukup cekal untuk berhadapan dengan tohmahan netizen lemparkan terhadapnya.

Nak tahu jawapannya? Adakah dia berdebar masa itu semakin hampir?

Bila diajukan soalan mengenai suara hatinya, awalnya Sajat enggan mengulas isu ini.

IKLAN

“No komen, No Komen! Katanya.

Namun Remaja meminta dia menyatakan suara hatinya mengenai isu ini demi menutup mulut orang yang sering mengatakan. Mungkin akur, kata Sajat, dia tidak berdebar langsung pun.

Ditanya bagaimana dia terbuka hati untuk menerima kunjungan Jakim, kata Nur Sajat, pihak Jakim yang datang bertemu di pejabatnya dan pertemuan itu berlangsung dengan baik.

“Orang datang cara baik, kita layan cara baik. Ia satu pertemuan yang tak disangka, tak terduga dan secara tiba-tiba tetapi saya tiada masalah tentang soal ini,” katanya dalam tenang.

Sajat mengakui bukan mudah untuk dia kekal berdiri pada hari ini. Dia menggenggam kejayaan hasil usahanya sendiri.

IKLAN

“Jadi sama ada satu kecaman, pujian atau apa saja, saya menerimanya dengan hati terbuka. Saya cuma perlu menjadi orang cerdik sahaja,’ katanya mengakui dunia  perniagaan yang diceburinya ada masanya melalui frasa pasang surut.

“Adat orang berniaga, ada masa ok, ada masa tidak. Tapi kita kena pandai menguruskannya. Buat masa ini saya bisnes barang kemas dan sesiapa yang nak jadi agen boleh hubungi saya,’ katanya yang mengalu-alukan agen yang berminat.

[Video] Masa Sebulan Makin Hampir! Sajat Debar Ke Tak Soal Jantinanya Dibongkar? Ini Jawapannya…

 

IKLAN
[Video] Masa Sebulan Makin Hampir! Sajat Debar Ke Tak Soal Jantinanya Dibongkar? Ini Jawapannya…
Sajat hadir sebagai rakan di majlis pelancaran tudung bawal AliffbySha V Five Inspired Woman

 

Ditanya apa yang memberinya kekuatan mengharungi semua ujian dan kutukan netizen, kata Sajat, dia bahagia kerana keluarga, anak-anak dan kawan-kawan sering memberinya sokongan malah doa mereka juga tidak pernah putus untuknya.

“Saya dikelilingi orang-orang yang baik. Doa yang baik-baik dan saya sering berkongsi masalah dihadapi dengan adik beradik.  Silaturahim ini sangat erat dan ia menjadikan saya lebih bersemangat,’ katanya yang mempunyai empat cabang perniagaan, dua cawangan iaitu di Johor dan Ampang selain dibantu oleh 35 pekerja.

WAJIB TONTON VIDEO INI!

 

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI