Bak kisah dongeng menjadi realiti.

Itulah yang terjadi kepada pelakon Korea yang semakin meningkat naik, Shin Seung Ho apabila peminatnya berjaya mengorek semula kerjaya asalnya sebelum bakatnya diasah oleh industri seni hiburan di sana.

Siapa sangka, Seung Ho, 27 pernah bertugas sebagai seorang pengawal keselamatan ataupun ‘bodyguard’, satu masa dahulu!

Perubahan Karier Shin Seung-ho Dari ‘Bodyguard’ Kepada Pelakon Dengan 1.3 Juta Pengikut Bukti Rezeki Tak Salah Alamat Perubahan Karier Shin Seung-ho Dari ‘Bodyguard’ Kepada Pelakon Dengan 1.3 Juta Pengikut Bukti Rezeki Tak Salah Alamat Perubahan Karier Shin Seung-ho Dari ‘Bodyguard’ Kepada Pelakon Dengan 1.3 Juta Pengikut Bukti Rezeki Tak Salah Alamat

Pada asalnya, Seung Ho pernah meraih perhatian sebagai seorang pemain bola sepak dan terkenal dengan kelebihan skilnya.

Bagaimanapun, ‘jodoh’ si kacak ini dalam bidang sukan tidak kekal lama apabila dia mengambil keputusan untuk berhenti lalu memulakan kerja sambilan sebagai seorang pengawal keselamatan.

IKLAN

Perubahan Karier Shin Seung-ho Dari ‘Bodyguard’ Kepada Pelakon Dengan 1.3 Juta Pengikut Bukti Rezeki Tak Salah Alamat

Hendak dijadikan cerita, Seung Ho pernah ditugaskan menjadi pengawal keselamatan di acara perjumpaan kumpulan gadis K-pop, Red Velvet (fan signing) bersama peminat mereka. Menerusi beberapa foto yang kembali dimuat naik oleh peminat Seung Ho, dia kelihatan sedang memerhatikan pergerakan ahli kumpulan itu dari belakang.

ARTIKEL BERKAITAN: Kemunculan Red Velvet Dalam Trolls World Tour Buat Peminat Kpop Excited

Perubahan Karier Shin Seung-ho Dari ‘Bodyguard’ Kepada Pelakon Dengan 1.3 Juta Pengikut Bukti Rezeki Tak Salah Alamat

IKLAN

Siapa sangka, rezeki Seung Ho untuk berkecimpung dalam bidang lakonan dipermudahkan dan dia kembali bertemu dengan salah seorang ahli kumpulan Red Velvet, Irene. Namun kali ini bukan sebagai pengawal keselamatan tau! Sebaliknya, mereka digandingkan menerusi filem berjudul Double Patty Pada tahun 2021 sebagai pasangan utama.

Ternyata, rezeki tidak pernah salah alamat dan Seung Ho telahpun membuktikannya.

Wah! Siapa sangka, bukan? Sebab itulah, jangan pernah sesekali mempertikaikan kemampuan ataupun potensi diri korang. Dari seorang pengawal peribadi, Seung ho semakin selesa dengan kehidupan ‘upgraded’ sebagai pelakon dengan jumlah pengikut seramai 1.3 juta orang di Instagram.

IKLAN

Memang betul-betul plot twist!

Seperkara lagi, layanlah orang di sekeliling kita sebagaimana Irene dan ahli-ahli Red Velvet lain melayan pegawai keselamatan seperti Seung ho. Mana tahu satu hari nanti, korang akan kembali bertemu dengan mereka yang kian berjaya.

Perubahan Karier Shin Seung-ho Dari ‘Bodyguard’ Kepada Pelakon Dengan 1.3 Juta Pengikut Bukti Rezeki Tak Salah Alamat

BACA LAGI: Tak Kisah Dilabel Kolot, Cikgu Tari Tular FAREES ASRI Pertahankan Seni Budaya Menerusi Lensa Media Sosial – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.